Свържете се с нас

Новини

Баща счупи черепа на малкото си дете заради тоалетна хартия и го остави в кръв

Published

on

Изрод, пребил 10-годишния си син почти до смърт във Велико Търново заради тоалетна хартия, вече е подсъдим. Момчето бе с разбит череп и лекарите едва го спасиха. Случаят доби публичност и много коментари против родителя насилник, който престоя в ареста доста време, съобщи „Борба”.

След това детето му бе отнето от социалните служби и настанено в институция. Преди година обаче съдът е върнал хлапето на бащата, който обещал да се поправи. В момента срещу 43-годишния Борис Борисов върви съдебен процес във Великотърновския районен съд. Синът му, вече 13-годишен, ще трябва да бъде свидетел срещу баща си, който не се признава за виновен.

„Тате, ще слушам, не бе бий”

Тогава Борис купил на сина си нови маратонки. После се прибрали в помещение към автосервиза на ул. „Беляковско шосе“, където живеят и сега, и бащата изпил литър бира. След това родителят повел 10-годишното хлапе по игрални зали, където пиенето било без пари, и бащата изпил рекордно количество бира до 19:30 ч.

Когато се прибрали, детето попитало баща си може ли да вземе тоалетна хартия. Последвала грандиозна караница по темата, че тоалетна хартия ползват само жените, а мъжете се миели. После детето се прибрало в стаята, бащата влязъл след него.

По повод ненаписано домашно Борисов се разярил, започнал да крещи, да го удря и да блъска по масата, а детето само се молело: „Тате, аз ще слушам, не ме бий, не ме наказвай”, „Тате, спри, искам да ти кажа нещо”. Борисов крещял: „Махай се, заминавай, повече не се връщай”. Изгонен, синът излязъл от сервиза и отишъл в близък супермаркет, където разказал, че баща му го натирил.

Родителят все пак отишъл да прибере момчето, но вкъщи адът продължил след поредните количества бира. Този път то трябвало да отговаря на въпросите защо е излъгало, че било изгонено от къщи.

Накрая Борис Борисов хванал детето за дрехите, вдигнал го и със сила го хвърлил на единия пластмасов стол от страната на шкафа. То паднало със стола и си ударило главата отзад, получило счупване на лявата теменна кост. Въпреки кръвта момчето успяло да се изправи, пропълзяло под масата, като се молело на баща си да не го бие. И повтаряло едно и също: „Искам да кажа нещо. Аз ще слушам. Аз ще слушам!”. Вместо милост бащата изкрещял на момчето… да скача през прозореца. След това затръшнал отворения прозорец.

Когато скочил от прозореца, хлапакът изпитвал вече силна болка в главата от получените травми. Бил по чорапи. Плачел от ужас, болка и обида. Успял да стигне до шосето срещу гробищния парк и застанал на платното, като се опитвал да спре автомобил, който да го откара в полицейското управление. Било около 20:30 часа. Буквално се метнал на една кола, която спряла и го прибрала.

Хората попитали защо плаче, а детето отговорило, че баща му го набил. На въпроса какво е направило, за да го набие, момчето отвърнало, че не знае. Когато добрите хора го откарали в полицията, видели, че детето започнало да залита на няколко пъти.

Веднага пристигнал екип от Спешна помощ. През цялото време момчето повтаряло, че силно го боли глава. Казвало: „По-добре в дом, отколкото при тоз простак!”. В болницата било констатирано счупване на черепа, детето било настанено с опасност за живота и е спасено от лекарите във В. Търново по чудо.

Майката избягала в Германия от системния побой

Побойникът е с основно образование, преди години е осъждан, но вече реабилитиран. Преди години заживял на съпружески начала с майката на детето, а тя тогава била на… 17 години. Имали още един син, който починал от тежко заболяване. По онова време живеели в Присово при роднините на майката.

И тогава Борис пиел, а от къщата се чували крясъци, недоволства и закани с побой по всякакъв повод, хвърляне на различни вещи по младата жена, нанасяне на удари с шамари, юмруци и ритници.

Ходела насинена и подута на работа. Живеела в страх и ужас от агресивното му поведение. Започнала да търси начин да се спаси с детето, но разбрала, че не може да го изведе в чужбина без разрешение на бащата, и заминала сама за Германия, където се намира и сега.

Избягала един ден в началото на януари 2010 г. тайно от всички, след като оставила детето в детската градина. Борисов бил агресивен и налитал на бой не само на жена си. Роднина на жената разказал по време на разследването как Борис го пребил, защото не си спрял радиото, когато му наредил.

След бягството на жена си Борисов станал още по-изнервен, невъздържан и агресивен. Пак пиел, тормозел и биел детето. Накрая момчето било настанено за отглеждане в Дом за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови”. Бащата обаче поискал да го отглежда, съдът му предоставил упражняването на родителски права, а майката била осъдена за издръжка.

Въпреки агресията и пиянството Борис постепенно станал ценен специалист по ауспуси и когато синът му щял да започва училище, помолил работодателя си да ги приюти да живеят в сервиза, за да не пътуват от Присово. Приготвили една стая и останали във В. Търново, но побоищата и скандалите никога не спирали. Сега бащата и синът пак са заедно и пак живеят на същото място.

Делото срещу Борис върви бавно и с разпит на свидетели. Магистратите казват, че момчето ще бъде разпитано при специални обстоятелства и с техника, без да вижда баща си.

Ако Борис бъде осъден, го грозят от две до десет години лишаване от свобода за побоя над сина му от 2017 г. Самият той обаче като малък също е бил жертва на домашно насилие. В такава среда расте и синът му. По последни данни домашното насилие се предава на цели четири поколения, преди да бъде заличено като поведение при решаване на проблеми.

Странното и абсурдното в тази ужасна драматична история обаче си остава въпросът защо това момче е върнато на бащата? След всичко преживяно, което е известно на властите. Защото може би има и много неразказани ужаси и тормоз, за които никой не подозира.

Продължете с четенето

Новини

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Published

onСняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра надморска височина, съобщи сайтът „Метео Балканс“.

Двуетажната постройка, която се вижда от заснетото видео, е затрупана от сняг.

В заслона се предлагат топла храна и напитки, той е  електрифициран чрез собствен генератор, взима питейната вода от извор над заслона и няма опасност за туристите.
Продължете с четенето

Новини

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Published

onАлександра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се проведе в Зимния дворец в София.

Състезателката на клуб „Денкова-Стависки“ получи за волната си програма втора по сила оценка от 99.48 точки, от които 44.52 за технически елементи и 54.96 за компоненти на програмата. Фейгин обаче беше първа в кратката програма и с общ сбор от 157.76 точки триумфира в надпреварата.

Втора е Миа Каролин Риса Гомес (Норвегия) със 156.51 точки, а трета се нареди Елена Агостинели от Италия със 150.20 точки.

В състезанието участват още четири националки. Кристина Григорова е четвърта със 150.18 точки, въпреки че беше втора в кратката програма. Ивелина Байчева е на седмо място със 126.19 точки, Симона Георгиева е десета със 115.96, а Мария Ставрева е на 13-о място с 84.00 точки.

При девойките победителка е българката Киара Христова със 137.76 точки, следвана от представителките на Турция Фатма Яде Карликли със 119.42 и Анна Денис Йоздемир със 117.80 точки.

Криста Георгиева се нареди на пето място със 115.36 точки, а останалите българки са след десета позиция в подреждането.

При мъжете златото взе Бурак Демирбога от Турция с 220.23 точки.

Беат Шюмперли зае четвърто място със 167.63 точки, Филип Каймакчиев е пети със 167.05, Лари Луполоувър е на шеста позиция със 145.68 точки, а Александър Златков не излезе за волната програма.

При юношите първи е Михаел Мосхаев (Израел) със 114.99 точки, следван от българите Росен Пеев със 107.90 и Александър Качамаков с 93.11 точки.

В турнира участваха около 270 състезатели във всички възрасти от България, Турция, Италия, Сърбия, Казахстан, Израел, Украйна, Австрия, Хърватия, Гърция, Норвегия, Великобритания и други.
Продължете с четенето

Новини

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Published

onЮлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си на ко водещ в предаването „На кафе“ по Нова телевизия. Оказва се обаче, че колкото и харизматичен да е за зрителите, в личния му живот не всичко е розово. Стана ясно и защо жената на Юлиан Константинов е взела решение да се разведе с него.

Оперният певец Юлиан Константинов се намира в един от най-тежките периоди от живота си, защото дългогодишната му съпруга Юлия се разведе с него, пишат от show.blitz.bg. Причината е предвидима – изневяра. Според запознати със семейния живот на 56-годишния панелист в „На кафе“ става въпрос за знойна блондинка от Пловдив, която му взела акъла и за която жена му разбрала. Освен това тази изневяра съвсем не била първата.

Докато в началото за похожденията на Константинов знаели малцина от обкръжението му, благодарение на медиите, преди 6 години последното му любовно увлечение станало достояние на цяла България. Юлия не могла да преглътне публичния резил и подала молба за развод. Че вече е разведен мъж, братът на войлейболния ас Пламен Константинов потвърди в едно от изданията на „На кафе“.

„Юлиан беше съсипан. Какво ли не направи, за да му прости, но жена му беше много наранена“, споделят техни приятели. Двамата били заедно от 20 години, през половината от които били само гаджета. Предложението му за брак изобщо не било романтично. „Какви ли не работи измислят хората – вадят пръстени от някакви супи или рула, водят момичетата на върхове и падат на колене. Този драматизъм го има и в нашия жанр. Но приличам ли ви на характерен оперен певец? Точно затова не го направих така“, разказвал е Юлиан.

Решението за развод било изненада за най-близките им хора, тъй като Юлиан и Юлия смятали, че имат кармична връзка. Освен съвпаденията със собствените им имена се оказало, че и братята им са учили в един клас и носят едно и също име – Пламен. Даже и бабите на Юлия и Юлиан са с името Елена. Срещнали се случайно в столичен трамвай номер 9. „Познах го, без да го бях виждала преди“, споделяла е русокосата красавица за първата среща с бившия си мъж. Тогава тя била едва на 17 години, а страната ни преживявала тежка финансова криза. Двамата живеели на ръба, с много ограничен бюджет.

„Почти нямаше къде да се ходи – излизахме на сладкарница, купувахме си дъвки и „Туйкс“, който разделяхме на две, беше много актуален“, спомня си Юлия. Тя била запленена от певческия му талант, а световноизвестният бас току-що бил изкарал казармата. Колебаел се какво да кандидатства и първоначално планирал да е в специалност „Естрада” в Консерваторията.

Юлия пък завършила гимназия и започнала да учи „Финанси и кредит“ с профил „Банково дело“ в тогавашния ВИИ „Карл Маркс“. Дипломира се и 4 години работи в банка, като стига до шеф на „Кореспондентски отношения“. Точно тогава обаче е периодът на големите фалити и банката, в която работела, била закрита.

През 1992 г. Юлиан направил дебюта си на софийска сцена, а след това завалели предложенията за участия по цял свят. Двамата още не били официално женени, но Юлия го следвала навсякъде и заедно обиколили света – пътували до Аржентина, Австралия, Япония, Щатите, Германия, Франция, Италия и Испания. През 1998 г. Константинов паднал на крака пред входната врата на дома им, а Юлия получила пръстен с 9 диаманта, предаван от поколение на поколение в рода му.

Съпругата му се оказала петата жена в семейството, която носела на ръката си старинното бижу. Двамата сложили подпис в гражданското на 30 октомври. Сватбената церемония била на следващия ден във вече забранената за венчавки катедрала „Св. Александър Невски“, а веселбата – в ресторант „Максим”. Година по-късно се ражда по-големият им син Георги, кръстен на бащата на певеца. 7 години по-късно се ражда и по-малкият Никола. Нито един от двамата им сина обаче не е наследил певческия талант на татко си.

Заради Юлия, която е собственик на популярни сайтове за мода, култура и лайфстайл, преди десетина години той ограничил пътуванията до минимум, тъй като искал да е по-близо до семейството си. Константинов чувствително намалил броя на ангажиментите си, макар че му било мъчно за голямата сцена. Уви, това не спасило брака му, пише „Хотарена“. Според запознати, в момента Юлиан Константинов е в доста тежки отношения с вече бившата си жена. Ако се вярва на слуховете, съпругата му дори го обвинявала в домашно насилие и си изкарала ограничителна заповед срещу него. В момента дамата имала нов мъж до себе си.
Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини3 месеца ago

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Сняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра...

Новини3 месеца ago

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Александра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се...

Новини3 месеца ago

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Юлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си...

Новини3 месеца ago

Покойната съпруга на Иво Аръков била адвокатка и

Иво Аръков има зад гърба си брак с руска адвокатка, която починала миналата година през октомври в Лондон. След разлъката двамата...

Новини4 месеца ago

ООН извади България от списъка на развитите страни

България вече не е от групата на най-високо развитите държави в света. Това показва класация на Индекса на човешкото развитие...

Новини4 месеца ago

Скръбна вест: Отиде си любима на поколения българи актриса

След дълго и тежко боледуване на 74 години почина актрисата Добринка Станкова, съобщи Lupa.bg, като се позова на близки до семейството й....

Новини4 месеца ago

Голяма верига хранителни магазини стъпва в България, търсят служители за 1450 лeвa бруто

Гepмaнcĸaтa вepигa мaгaзини зa xpaнитeлни cтoĸи Міх Маrkt oфициaлнo влизa нa бългapcĸия пaзap, cлeд ĸaтo пpeди няĸoлĸo мeceцa ce зaгoвopи...

Новини4 месеца ago

Унгария подписва нов договор с „Газпром“ при много по-изгодни цени и условия…

Докато намалява доставките за едни, руският концерн е щедър към други Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския...

Новини4 месеца ago

Родители убиват детето си, а след това лекарят открива покъртителна бележка в ръката на момчето

Това е история за малко момче с голямо сърце. И това е история, която всеки трябва да прочете. Историята е...

Новини4 месеца ago

Владимир Путин обяви мобилизация в Русия и заплаши Запада

Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците. В него той обяви частична мобилизация на населението. За да защитим нашата...

Новини4 месеца ago

Нагло пияната и дрогирана ученичка Диана, която помете 5 коли, се примоли жално, иска на училище

Софийският районен съд реши 18-годишното момиче, което помете пет коли след употреба на алкохол и наркотици, да бъде освободено от ареста с мярка за неотклонение „парична гаранция в...

Новини4 месеца ago

Огромна трагедия с жена на улица “Първи май“, приготвила си дрехи за погребението и се обесила

62-годишна кърджалийка сложи край на живота си около 18:00 часа вчера, пише 24rodopi.com. Самотно живеещата жена приготвила дрехи за погребението...

Новини4 месеца ago

Христо Гърбов: Омерзен съм от избори! Политиците са по-големи актьори и от нас актьорите

Христо Гърбов казва, че е загубил надежда за възстановяването на България. Актьорът, който скоро ще отпразнува 65-ия си рожден ден,...

Новини4 месеца ago

Ядрени подводници на Русия изплуваха край Аляска

Руската армия изживява най-тежкия си момент от войната, откакто украинските войници предприеха контранастъпление, в резултат на което си върнаха някои...

Новини4 месеца ago

Внимание! Банките започват проверки откъде са парите в сметките ви

Медийни публикации и сигнали за пране на пари ще са основание за вземане на мерки Банките в ЕС, включително в...

Новини4 месеца ago

Вият сирени! Мълния уби 28-годишен мъж в гаража му в Ямбол! Парамедиците са в шок

Трагичен инцидент уби млад мъж в гараж. „Мъж на 28 години загина след удар от гръмотевица в гараж в ямболското...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Емили дрогирана на тротинетката, чака я затвор

Емили, станал/а известна с рисковото си каране на тротинетка, е в „Пирогов” с охлузвания след удар в микробус, за който...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Германия спира да приема украинци

Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище от други страни, дванадесет от 16-те германски провинции в момента...

Новини4 месеца ago

Потвърдено: Акцията на ДАНС в „Булгаргаз“ е срещу Киро Петков и Асен Василев! Ще ги арестуват ли!?

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз“, съобщи БНР. Само от прокуратурата засега не потвърждават информацията. Най-вероятно...

Новини4 месеца ago

Шефът на БНБ разкри: Ето какво ще стане с доходите и левовете ви в банката след преминаването в евро

Присъединяването към Еврозоната ще доведе до увеличаване на доходите. Това бомбастично изявление направи управителят на Българската народна банка Димитър Радев....

Реклама

Trending

Copyright © 2022