Свържете се с нас

Новини

Ето защо семейство Байдън има интерес от изчезването на Зеленски

Published

on

Американците не са склонни да признаят връзката между Пентагона и тайните лаборатории в Украйна, където са изследвали биологични оръжия.

Сега е установена връзка между лабораториите и семейството на Джо Байдън, което прави добри пари от патогени и токсини. При сегашните условия президентът Зеленски може да стане лично опасен за президента на Съединените щати.

„Отидох в Киев за 12-ти или 13-ти път и трябваше да обявя поредния транш от милиард долара. Получих съгласие от Порошенко и Яценюк, че ще уволнят главния прокурор – и не го направиха. И им казах: няма да ви дадем милиард долара. И те казаха: вие не можете да направите това, вие не сте упълномощен, вие не сте президент. Казах: обадете се на президента Барак Обама. Казах: тръгвам след шест часа, ако не бъде уволнен прокурорът, няма да получите пари. И, по дяволите, държавният прокурор беше уволнен. И те поставиха надежден човек.“

Името на „надеждния човек“ е Юрий Луценко – този „Диджей на Майдана“, който сега изпадна от общественото поле, нямаше юридическо образование, но седеше в затвора при президента Янукович. Главният прокурор, който беше освободен от поста си в името на работата си, е Виктор Шокин, той все още се опитва да съди украинските власти, доказвайки незаконосъобразността на уволнението си. А самото признание за изнудване на милиард долара принадлежи на настоящия президент на САЩ Джо Байдън – той самодоволно разказа всичко това пред камера, без да осъзнава какви могат да бъдат последствията.

Барак Обама не пое отговорност за себе си и по-късно се оказа, че Байдън е използвал поста си като вицепрезидент за лична изгода: синът му Хънтър получава огромна заплата в украинската енергийна компания „Бурисма“ като член на борда на директорите и като лобист. И ако Шокин е този, който започна разследване срещу тази кампания, то „надеждният човек“ Луценко е този, който спря това разследване.

На „достойните хора“ в Америка – гласоподавателите на Демократическата партия беше казано да вярват, че това е просто съвпадение: Байдън уж елиминира „корумпирания прокурор“ и не знае нищо за бизнеса на сина си. Това имаше характер на истински заговор, в който бяха замесени мнозина – от тайните служби и Държавния департамент до най-големите медии и холивудски звезди. Когато администрацията на Доналд Тръмп се опита да хвърли светлина върху този случай, като уж оказа натиск („уж“ – тъй като натиск не е доказан) върху украинския президент Владимир Зеленски, държавният глава получи първия си импийчмънт от Камарата на представителите .

Разбирате ли, всичко щеше да се получи – способността на американския елит да му се разминава не може да бъде подценена, но потомството на президента на САЩ наистина няма късмет. Интересите му са наркотици, оргии, гуляи и всякакви съмнителни инвестиционни начинания, в които печелят от най-ценното, което имат – влиянието на баща си.

По време на едно от забавленията Хънтър счупи лаптопа си, предаде го за ремонт – и забрави да го вземе. Така ФБР и пресата получиха много компрометиращи доказателства, от които следва, че организирана престъпна група от „златна младеж“ е действала при извършване на съмнителни операции и укриване на данъци. Тя включва Хънтър, сина на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, осиновения син на бившия държавен секретар Джон Кери, и някакъв Девън Арчър, финансов директор на цялата компания, наскоро осъден на година затвор за измама в сделка с индианското племе сиукси.

Бащата се появява в кореспонденцията на Байдън-младши като „моят човек“ и „големия човек“, който има право на 10% компенсация за лобистка намеса.

Самото съществуване на този лаптоп и започнатото от ФБР антикорупционно разследване станаха информация, чието публикуване в редки (главно регионални) американски медии, беше блокирано в най-големите социални мрежи. Това беше етикирано като „руска пропаганда“, целяща да попречи на Байдън-старши да бъде избран за президент.

Можеше и да не бъде избран: според различните проучвания на общественото мнение, от 11% до 17% от гласувалите за Байдън не биха го направили, ако знаеха, че продължаващото разследване срещу сина му не е фалшиво.

Въпреки това, благодарение на заглушаването на скандала, той все пак се справи – и забравиха за разследването, докато президентският рейтинг не достигна срамните 40% (само Буш-младши имаше по-малко и то по време на световната финансова криза). Байдън стана „политически токсичен“ и прикритието около него започна да се срива сякаш от само себе си.

Към днешна дата водещи американски издания потвърдиха автентичността на кореспонденцията на Байдън-младши и се извиниха за предишни публикации за нея като „руска дезинформация“.

На свой ред републиканците подготвят списък с длъжностни лица, които ще бъдат съдени за „случая Хънтър“ след почти неизбежна победа на есенните частични избори за Конгрес (известно е, че прессекретарят на Белия дом Дженифър Псаки е в предварителен списък от 12 души).

ФБР е все по-близо до повдигане на подробни обвинения за финансови измами, укриване на данъци и участие в корупция, а малкото медии, които писаха за мръсотията върху Байдън в периода на забраната, издават все повече подробности за семейния бизнес.

Най-сензационното от последните е, че злощастният син е събирал средства за фирмата изпълнител на Пентагона „Метабиота“, а крайният получател на тези средства са онези почти легендарни украински биолаборатории, обясненията за чието съществуване сега се изисква от Русия и Китай (Пекин главно с цел тайното изследване на патогени да не се свързва единствено с него).

Освен всичко друго, Хънтър, като изпълнител, е бил помолен да осигури „културната и икономическа независимост на Украйна от Русия“. Сега можем да видим какво излезе от това, когато единствено най-закоравелите демократи ще повярват на липсата на връзка между Байдън-старши и инвестицията на сина му в изследвания на смъртоносни болести.

Предполага се, че Джо Байдън е отговарял за стопанисването на Източна Европа със своята позиция – като председател на комисията по външни отношения на Сената през 2001-2003 и 2007-2009. Видният член и председател на същия комитет от 1985-1987 и 2003-2007, Ричард Лугар е човекът, който сега наричат „кръстник“ на биологичните проекти на Пентагона в Украйна. В Сената той имаше един вид кариерно ориентиране – ОМУ, а приветственото му изявление за сътрудничество в украинската лабораторна база в продължение на много години остава едно от малкото официални потвърждения от американска страна, че такива лаборатории, специализирани в биологични оръжия, изобщо съществуват.

Сега също знаем, че те не само са работили в тясно сътрудничество с Пентагона, но са били и семеен бизнес на Байдън, което ще заинтересува Америка непропорционално повече от оставката на някой прокурор там и проблемите на индианците-сиукси. Може дори да си представим, че пред нас е онази игла, държаща смъртта на Кошчей.

Знаем какво ще каже, когато Хънтър бъде прикован към стената от републиканците и ФБР. Ще каже, че не си спомня добре какви сделки е правил, защото е бил в постоянно наркотично омайване, но може да се закълне в едно – че баща му е свят човек. Точно това изчерпателно обяснение съдържа мемоарът на Байдън-младши „Красиви неща“, който излезе миналата година и най-вероятно е написан от технолози на Демократическата партия.

Но руското министерство на отбраната сега работи усилено, за да хвърли още повече светлина върху украинския проект в областта на разработването на биологични оръжия и участието на семейство Байдън в него.

Има и друга страна на конфликта, която знае опасно много за този проект и тези връзки – Владимир Зеленски. Фактът, че авантюрите на Хънтър в степите на Украйна са коз в ръцете му, докато се пазареше със САЩ, беше разбран от всички преди. Сега този коз е много по-скъп – и може да бъде пуснат в игра в критичен момент, който тепърва предстои.

С други думи, не може да се изключи, че Зеленски ще започне да изнудва семейство Байдън с биологични компромати, така че Украйна да получи степен на защита, до пряко участие във военен конфликт с Русия. Може би вече изнудва.

При такива условия желанието на президентската администрация да се бие в Украйна до последния украинец става логично и оправдано. Особено ако се окаже, че последният украинец е президентът Зеленски.

Превод: В. Сергеев

източник: pogled.info

Продължете с четенето

Новини

Времето полудя! Сняг се сипе на парцали на това място у нас СНИМКА

Published

on

Силен сняг вали в момента на връх Мусала в Рила. Това съобщиха от Meteo Bulgaria.

Температурата на първенеца на Балканите е 0 градуса и това е причината за обилния снеговалеж.

„Тази година на Мусала Август е по снежен от Юли“, коментира планинарят Росен Димитров.

Това не е първият снеговалеж у нас след края на зима 2022/2023

Продължете с четенето

Новини

Богородица се яви в Черепишкия манастир

Published

on

Игуменът я вижда върху дърво за огрев

Невиждано чудо се случи в Черепишкия манастир „Успение Богородично“ в навечерието
на Великден!

Образите на Богородица и Младенеца се явиха върху цепеница, която била приготвена
за горене. Игуменът на обителта отец Йоаникий успял да види нарязаното и нацепено
за огрев дърво буквално секунди преди да го хвърли в камината.

Уникалната история разкри пред „България Днес“ занаятчията Мирослав Илиев от
съседното село Зверино, който помага с труда си в манастира край река Искър, родил
незабравимия образ на баба Илийца в творбата „Една българка“ на Иван Вазов.

„През миналата 2018 г. са докарани дърва за огрев в манастира като дарение от
Цветан Язовеца от село Ребърково. След нарязването им от игумена Йоаникий заедно
със Здравко от с. Зверино и послушника Габриел дървата са нацепени и грижливо
подредени.

Докато са цепени и подреждани, никой не е обърнал внимание или забелязал
образа на Божията майка“, споделя пред вестника занаятчията Мирослав Илиев, който
при всеки удобен момент е в светата обител като ценен помощник на игумена.

Дървата едно по едно започват да се ползват за отопление на Божия храм в зимните
студове. Докато идва редът на необичайната цепеница.

„През студения период на зимата игуменът на манастира решил с тези дарени дърва
да поддържа печката в столовата на манастира. Без да обръща внимание, взема една
цепеница, завърта я, за да може да влезе в печката, и тогава вижда образа на Света
Богородица“, споделя още Илиев.

Виждайки образа на Божията майка с Младенеца, игуменът отец Йоаникий ахва. „Истинско
чудо, което идва неслучайно“, споделя пред „България Днес“ Божият служител.

Истинско въодушевление и възторг от свещената находка изпълва душите както на
монаха, така и на Мирослав Илиев, който веднага се заема с реставрацията на дървото.

На място пристига и един от най-добрите краеведи и познавачи на историята, културата
и традициите на цялото Искърско дефиле Борис Кръстев, който също се поклонява
пред чудотворния лик и го заснема.

Ясно се вижда от фотографиите как дървото е рязано с моторна резачка. Сякаш по
Божий промисъл машината е минала от горната и долната страна на Богородица и Божия
син, без да ги засегне. Истинско чудо е, че при рязането мъжете не са забелязали
сакралните образи, но въпреки това не са наранили фатално издълбаните в ствола
на дървото по необясним начин ликове.

Засегнати са единствено части от ореола на Богородица и сина Божий от двете страни.
Така става ясно, че има още две части от дървото, които са останали неоткрити,
за да се запълни целият образ на невижданата икона дърво.

„След този случай игуменът на Черепишкия манастир започва да преглежда всяко
дърво, преди да го сложи в печката. Така след около 20 дни открива втора част
от иконата“, разказва още Мирослав Илиев.

След среща с Цветан Язовеца от Ребърково станало ясно, че дървото е от вида ясенолистен
явор. След като кората паднала, Миро забелязал, че образът започва да потъмнява.
Предполага се, че дървото е много старо.

Ясенолистният явор достига 25 метра височина и е широколистно дърво с произход
Северна Америка. Видът е разпространен в много широк географски диапазон извън
родината си – чак до Австралия.

В България освен като често срещано улично и парково
дърво той може да бъде открит и в диворастящо състояние почти навсякъде.

Дървата са нарязани от Цветан Язовеца от горска местност съвсем близо до друг
манастир наблизо – Тържишкият „Св. пророк Илия“, или по-известен като Струпешки.

„По този начин едно от дърветата, което е отрязано за огрев и върху което са
открити образите, е било съвсем наблизо до нашия манастир“, сподели пред вестника
кметът на с. Старо село Сашо Костов, в чието землище попада Струпешката света
обител.

И добавя: „Това е истинско чудо и знамение, и то точно преди Великден. За мен
това е благодат, промисъл и знак към хората да се обърнат към Бог и Божията майка“.

Убеден в Божия промисъл на невижданата досега находка е също и игуменът на Струпешкия
манастир отец Цветан.

„Затова е чудо, защото е необяснимо. Показва ни, че Бог съществува“, категоричен
бе пред „България Днес“ Божият служител малко след като е извършил маслосвет в
светата обител.

Цепениците от ясенолистния явор с чудотворните изображения се реставрират от
Мирослав Илиев. След като отрязаното дърво стане готово, се очаква Врачанският
митрополит Григорий да го освети и да бъде изложено за поклонение пред миряните
вероятно в музея на манастира или в църквата.

Чудо и в Струпешката обител

Истинско чудо се случва и в Струпешкия манастир, в близките околности на който
се намира дънерът на отрязаното за огрев дърво с ликовете на Богородица и сина
Божий.

„Преди около половин година в обителта дойде жена от село Кунино до Роман. Предишната
нощ сънувала мъж на кон в небесата, който й казал да дойде в Струпешкия манастир
и да й чета молитви за здраве. Разказвайки ми за съновидението, аз й отговорих
– това е нашият закрилник свети Илия“, споделя пред вестника отец Цветан.

Жената имала здравословни проблеми и други несгоди. След като свещеникът прочел
молитва за здраве, кунинчанката почувствала облекчение на болежките. „Поредното
чудо“, категоричен е Божият служител.

Продължете с четенето

Новини

Лекарка лекува в 32 села, изражда на свещи и язди кон, за да спаси човешки живот

Published

on

Д-p Cнeжaнa Бaĸъpoвa e изpaждaлa бeбe нa cвeщи и нa пoлянa, яздилa e ĸoн дo пaциeнт в ĸpитичнo cъcтoяниe. Πpичинaтa зa интepecнитe ycлoвия нa paбoтa e, чe тя e eдинcтвeният лeĸap зa 32 нaceлeни мecтa в Cмoлянcĸa oблacт.

Иcтopиятa ѝ e нaглeдeн пpимep зa липcaтa нa лeĸapи в Бългapия. B излязлa нacĸopo ĸлacaция cтpaнaтa ни ce нapeждa нa 31-вo oт oбщo 35 мecтa пo дocтъп дo здpaвнa гpижa в Eвpoпa.

Д-p Бaĸъpoвa paбoти ceдeм дни в ceдмицaтa, oт cyтpин дo вeчep. Чecтo ce oтзoвaвa и нa cпeшни пoвиĸвaния, дopи пpeз нoщтa, а дори ѝ се носи прякора – българската доктор Куин.

„Cблъcĸвaмe ce c вcяĸaĸви cитyaции – eжeднeвнo имa cпeшни, нeoтлoжни cъcтoяния. Hямa ĸaĸ дa cи избepeм пaциeнтитe. Tyĸ ĸaĸвoтo ce cлyчи ĸaтo бoлecт, ниe тpябвa дa oтгoвopим нa изиcĸвaниятa нa пaциeнтитe”, ĸoмeнтиpa тя.Eдин oт нaй-пpизнaтeлнитe ѝ пaциeнти e Cнeжaнa Дeлчeвa. Πpeди 17 гoдини в мaлĸитe чacoвe д-p Бaĸъpoвa изpaждa cинa ѝ y дoмa, зaщoтo пътят дo Cмoлян e тpyднoпpoxoдим.

Πaциeнтĸaтa paзĸaзвa, чe мъжът ѝ oтишъл дo ĸъщaтa нa д-p Бaĸъpoвa в 2 ч. пpeз нoщтa, a тя вeднaгa ce oтзoвaлa. Днec eĸcтpeмнaтa cитyaция звyчи ĸaтo шeгa. Hищo, чe тoгaвa дopи тoĸът yгacнaл.

„Aĸo ĸaжa, чe cъм билa cпoĸoйнa, щe излъжa”, ĸoмeнтиpa д-p Бaĸъpoвa пpeд bТV. Paзĸaзвa, чe ce нaлoжилo дa cлoжи oбиĸнoвeнa щипĸa нa пъпнaтa вpъв.

Πpeд ĸaбинeтa ѝ винaги имa пaциeнти, a oщe cтoтици я чaĸaт в cъceднитe ceлa. Πpoблeмитe възниĸвaт oщe пo пътя дo тяx, зaщoтo ca мнoгo тpyднo пpoxoдими, ocoбeнo пpи зимни ycлoвия.

Taĸa и paбoтaтa я пpинyждaвa зa пъpви път дa ce ĸaчи нa ĸoн. Πpи cпeшнo пoвиĸвaнe oт пaциeнт, тя тpъгвa c ĸoлaтa cи ĸъм eднo oт cмoлянcĸитe ceлa. B eдин мoмeнт oбaчe пътят cвъpшвa и я ocтaвя пpeд гopcĸa пътeĸa.

„Tpябвaшe дa xoдя или пoлoвин чac пeш дo ceлoтo, или – c ĸoн, ĸaĸтo мe бeшe пocpeщнaл cинa нa пaциeнтa. Hямax избop и зa пъpви път пpeз живoтa cи яздиx ĸoн. Taĸa cтигнax дo тeжĸo бoлния”, cпoдeля тя.

Чecтo в ceлaтa poдoпcĸaтa лeĸapĸa пpиeмa пaциeнти в импpoвизиpaни ĸaбинeти. Ocвeн в тяx oбaчe, тя e въpшилa paбoтaтa cи и нa дocтa пo-нecтaндapтни мecтa.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини1 месец ago

Времето полудя! Сняг се сипе на парцали на това място у нас СНИМКА

Силен сняг вали в момента на връх Мусала в Рила. Това съобщиха от Meteo Bulgaria. Температурата на първенеца на Балканите...

Новини5 месеца ago

Богородица се яви в Черепишкия манастир

Игуменът я вижда върху дърво за огрев Невиждано чудо се случи в Черепишкия манастир „Успение Богородично“ в навечерието на Великден!...

Новини6 месеца ago

Лекарка лекува в 32 села, изражда на свещи и язди кон, за да спаси човешки живот

Д-p Cнeжaнa Бaĸъpoвa e изpaждaлa бeбe нa cвeщи и нa пoлянa, яздилa e ĸoн дo пaциeнт в ĸpитичнo cъcтoяниe. Πpичинaтa...

Новини6 месеца ago

Индийското момче пророк вещае нови беди за хората, от юли до август ще има нещо много сериозно

Известният астролог-предсказател Абигия Ананд от Индия беше обикновен тийнейджър. Но след това започва да се интересува от астрология и предсказанията му стават...

Новини6 месеца ago

Животновъд, пребил човек до смърт, ще лежи 8 години и половина

Върховният касационен съд остави в сила присъда на Пловдивския апелативен съд, с която на подсъдимия Г. Д. е наложено наказание...

Новини6 месеца ago

Боряна от ЕРГЕНЪТ прелъстена, обезчестена и изоставена Снимки

Боряна Лекова е първата, която Евгени Генчев обезчести по време на снимките на предаването „Ергенът“. Това, разбира се, е останало...

Новини6 месеца ago

Куц бандит с въдица и куфар записал кода на ключа на S-класата СНИМКИ

Неизвестни откраднаха скъп автомобил от двор на къща в софийското село Герман, докато собствениците спят. Случаят е от нощта срещу...

Новини6 месеца ago

Непълнолетни ограбиха Обратен в дома му, обещали му да се позабавляват

Двама непълнолетни задигнаха общо 615 лева от апартамента на мъж с хомосе*суални наклонности в Пловдив. Случката е от 5 март...

Новини6 месеца ago

Търся хора за работа. Давам 3000 лева заплата

Млад животновъд предлага заплата от 3000 лева, но не може да си намери работници. „Потомствен овцевъд съм. С отглеждане на...

Новини6 месеца ago

Баща удари медицинска сестра от Спешното

Отново агресия към медицинско лице. Поредният случай на насилие този път е от Спешното отделение на врачанската многопрофилна болница. До конфликта...

Новини6 месеца ago

Учителката, която прочу Чепинци: Гоня ученици без учебник и прибирам телефони

“При мен дисциплината в час е основно изискване към учениците. В началото на часа всички мобилни телефони са на бюрото...

Новини6 месеца ago

Анонимен дарител спасява най-тежката българка

300-килограмовата Хриси се готви за операция Минава на хранителен режим, предстоят още прегледи Доли ЛУКАНОВА Нов шанс за живот получава...

Новини6 месеца ago

Не бива да пъдим котка, ако тя се гали в краката ни: за всичко е виновна нейната енергия

Те са известни гонители на зли духове от къщата. Когато една котка се гали в краката на някого, тогава тя...

Новини6 месеца ago

Другата събота е свят ден – Благовещение! В този ден всяка отрова губи силата си, а жените не трябва да докосват

Всички християни – православни, католици и протeстанти, празнуват eдин от най-голeмитe празници – Благовeщeниe, на който сe почита eдно от...

Новини6 месеца ago

Бунт срещу веригите: Ето по колко продават домати на пътя, цената изненадва приятно

Производител на зеленчуци извади да продава продукцията си на пътя, а цената направо не е за вярване – 2,90 лева...

Новини6 месеца ago

Вече съм на 51 – трябва да мисля за внуци, но току-що станах майка за първи път. Никой не ме разбира

„Родих тризнаци на 51, но всички около мен само ме осъждаха… Наистина ли нямам право да съм щастлива майка заради...

Новини6 месеца ago

Прокуратурата обяви как е умряла красивата 34 г. бивша фолк певица в Пловдив!

Разследва се склоняване към самоубийство по досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура, във връзка със случая с 34-годишната Мария Георгиева...

Новини6 месеца ago

25-годишна зеленоока българка стана голяма филмова звезда в Турция

Родената в Русе Гюлсим Али има главна роля и челно място на рекламния плакат в мегапродукцията „Червено знаме“. Крехката актриса...

Новини6 месеца ago

Разкритие! Врачката, залята с киселина в Пловдив, взела 40 бона за разваляне на магия

Бесен съпруг на измамена клиентка най-вероятно е залял с киселина врачката Тони от Пловдив, която бе приета с изгоряло лице...

Новини6 месеца ago

Критиците казаха тежката си дума за „Чалга“-та на Мариан Вълев

Едни от най- големите кинокритици у нас, като Георги Неделчев и фенове на българското кино не скриха възхищението си от...

Реклама

Trending

Copyright © 2022