Свържете се с нас

Новини

Историята на една майка – милионерка, която възпитава децата си по уникален начин!

Published

on

Денис Джонсън е родена в бедно семейство. Родителите ѝ били наркомани и живеели от социалните помощи.

Когато била на 17 години, тя преживяла и брутално изнасилване. През следващите години момичето било принудено да изтърпи още десетки гаври, докато най-накрая не се решила и избягала от семейното огнище.

Първоначално се установила на Хаваите, където заработила като сервитьорка. Една сутрин видяла реклама на някаква програма за отслабване и решила да се обади. От фирмата обаче отказали да я наемат. Тя не се предала и решила сама да започне да продава програми за отслабване. След като била готова с „наръчник“ от няколко страници, тя сама си изработила листовки, които собственоръчно разлепила из града. 3 часа по-късно Джонсън вече била по-богата с 4 000 долара. Бизнесът ѝ потръгнал, а в края на първата година отчела печалба от цели 250 000 долара.

През следващата година оборотът й се вдигнал до астрономическите 1 000 000 долара. Тогава тя била едва на 23 години.

Отворила 18 центъра за отслабване, а след това направила собствен сайт в интернет. Преди време обаче решила да зареже всичко.

Днес Джонсън се препитава като лектор по мотивация, пише книги и има щастливо семейство.

Успешна бизнес-жена, майка на пет деца и баба на няколко внуци, Джонсън споделя какви са нейните принципи за отглеждане на децата.

„Аз пътувам в различни страни и се старая да науча родителите да започнат да мислят по нов начин, за да не правят грешките, които десетилетия правят родителите в Съединените щати.

Нашите деца, новото поколение е почти загубено. Те са свикнали да получават всичко, което са поискали в детството си, и когато станат възрастни продължават да разчитат само на това, което вече имат от родителите си“, казва Джонсън.

Целта трябва да бъде поставена още в детството

Богатите хора трябва ясно да разберат какви цели да поставят пред децата им. Да, те ще образоват бъдещите висшисти в Харвард, бъдещите топ мениджъри, бъдещите лекари или президенти. В същото време, средният човек ражда и отглежда децата си с мисълта: А, ако им провърви? Ако са късметлии?

„Семейството на мои приятели,собственици на издателска къща, има син, който не искаше да ходи на училище и не знаеше какво иска да прави в живота си. Тогава бащата взе радикално решение и го изпрати за една седмица да работи в приют за бездомни хора, без никакви средства. Една седмица по-късно този тийнейджър се върна с голямо желание да учи и да участва в семейния бизнес“ каза Джонсън.

Без телевизор и мобилен телефон

Кой е най-добрият приятел на „нормалното“ дете? Най-вероятно телевизорът, компютърът или мобилният телефон. Децата на Денис Джонсън са получили първите си телефони на 16 години, първият им компютър е бил стария компютър на баща им, а телевизор в къщата изобщо не е имало.

„Моите деца не могат да си позволят мобилен телефон, защото не печелят нищо. Телефонът приучава човек да не се организира и да не управлява времето си, а телевизорът показва неправилен модел за живота.

На какви ви учи анимационния герой Спондж Боб, например? Мързелив, разпуснат, без планове, без всякакъв смисъл, той се радва само когато скрои номер на някой приятел.

Вие искате ли вашите синове да се държат така, когато станат големи? А искате ли такива мъже за дъщерите си? Ако не гледате телевизия 30 дни, можете да се освободите от тази зависимост“, съветва още Джонсън.

Учете вашето дете да обича работата

Приближава уикендът и какво чуват децата? Ура, петък е! Можем да си отдъхнем от тази работа. От лошия шеф, от лошата работа….Такава позиция още от детството учи малките, че работата е нещо лошо, че да работиш е трудно и неприятно. Децата, които се възпитават по този начин, не искат да работят или да започнат свой бизнес, обобщава Джонсън.

Ако в семейството децата още от две годишна възраст се научат да вършат някои домакински работи, на 11 техния принос вече ще е значителен. „Така те ще плащат храната си. В живота нищо не е безплатно“, смята Джонсън. Тя не използва услугите на готвач, камериерка или детегледачка. Всички в семейството ѝ се справят сами и всеки се включва в домакинската работа с каквото може.

Необходимо е децата да са способни да вършат работа, която не им харесва или ги напряга, защото така се гради характер и развива сила на волята. Ако правят само това, което искат или им харесва, това няма да донесе никаква допълнителна полза.

Ти не си на банкомат за твоето дете

„Аз давам на детето 50 долара годишно за обувки и за четири чифта дънки. Разбира се, това не са луксозни обувки, защото такива не биха могли да се купят с тези пари. Ако искат по-хубави, да отидат да спечелят или да изчакат разпродажба“ казва Джонсън и отбелязва, че детето трябва да е осигурено с най-необходимите неща, но специалните желания и фантазии трябва то само да си осигури и да измисли как да ги получи.

„Най-лошото нещо, което родителите могат да направят, е да дават пари, за да осигурят на децата това, което те самите не са имали в детството си. Израствайки децата се озовават в един свят, където вече не могат да си позволят нещата, които родителите са им давали и на които са свикнали“ казва бизнес дамата.

Да изгубиш или да спестиш?

Да управляваш парите има само два начина: да купуваш ненужни неща или да научиш децата си, че парите могат да се печелят, да се спестят и инвестират в нещо.

„Как да мотивираме детето да не харчи парите, когато това не е необходимо? В нашата къща има едно правило: Събери 10 долара и аз ще ти дам още 10. Когато събереш добра сума, купувай си само неща, които ти позволяват да израстваш и да се развиваш: велосипед, музикален инструмент, пътешествие…“ казва Джонсън. И не купувай това, което купуват другите! Обикновено излишни неща, които само заемат място.

Учете детето си на щедрост

Голяма част от успешните хора имат емоционална и материална щедрост. Те не са завистливи и са изключително щедри. Учете детето на уважение, съветва Джонсън. Неслучайно в Библията се казва, че 10% трябва да „жертваш“, да подаряваш. Децата в семейството също трябва да дават 10% от всеки спечелен долар на сираци. 20% трябва да им остава за отдих и развлечения, а останалите пари в касичката- за бъдещето и за реализирането на идеи.

Продължете с четенето

Новини

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Published

onСняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра надморска височина, съобщи сайтът „Метео Балканс“.

Двуетажната постройка, която се вижда от заснетото видео, е затрупана от сняг.

В заслона се предлагат топла храна и напитки, той е  електрифициран чрез собствен генератор, взима питейната вода от извор над заслона и няма опасност за туристите.
Продължете с четенето

Новини

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Published

onАлександра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се проведе в Зимния дворец в София.

Състезателката на клуб „Денкова-Стависки“ получи за волната си програма втора по сила оценка от 99.48 точки, от които 44.52 за технически елементи и 54.96 за компоненти на програмата. Фейгин обаче беше първа в кратката програма и с общ сбор от 157.76 точки триумфира в надпреварата.

Втора е Миа Каролин Риса Гомес (Норвегия) със 156.51 точки, а трета се нареди Елена Агостинели от Италия със 150.20 точки.

В състезанието участват още четири националки. Кристина Григорова е четвърта със 150.18 точки, въпреки че беше втора в кратката програма. Ивелина Байчева е на седмо място със 126.19 точки, Симона Георгиева е десета със 115.96, а Мария Ставрева е на 13-о място с 84.00 точки.

При девойките победителка е българката Киара Христова със 137.76 точки, следвана от представителките на Турция Фатма Яде Карликли със 119.42 и Анна Денис Йоздемир със 117.80 точки.

Криста Георгиева се нареди на пето място със 115.36 точки, а останалите българки са след десета позиция в подреждането.

При мъжете златото взе Бурак Демирбога от Турция с 220.23 точки.

Беат Шюмперли зае четвърто място със 167.63 точки, Филип Каймакчиев е пети със 167.05, Лари Луполоувър е на шеста позиция със 145.68 точки, а Александър Златков не излезе за волната програма.

При юношите първи е Михаел Мосхаев (Израел) със 114.99 точки, следван от българите Росен Пеев със 107.90 и Александър Качамаков с 93.11 точки.

В турнира участваха около 270 състезатели във всички възрасти от България, Турция, Италия, Сърбия, Казахстан, Израел, Украйна, Австрия, Хърватия, Гърция, Норвегия, Великобритания и други.
Продължете с четенето

Новини

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Published

onЮлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си на ко водещ в предаването „На кафе“ по Нова телевизия. Оказва се обаче, че колкото и харизматичен да е за зрителите, в личния му живот не всичко е розово. Стана ясно и защо жената на Юлиан Константинов е взела решение да се разведе с него.

Оперният певец Юлиан Константинов се намира в един от най-тежките периоди от живота си, защото дългогодишната му съпруга Юлия се разведе с него, пишат от show.blitz.bg. Причината е предвидима – изневяра. Според запознати със семейния живот на 56-годишния панелист в „На кафе“ става въпрос за знойна блондинка от Пловдив, която му взела акъла и за която жена му разбрала. Освен това тази изневяра съвсем не била първата.

Докато в началото за похожденията на Константинов знаели малцина от обкръжението му, благодарение на медиите, преди 6 години последното му любовно увлечение станало достояние на цяла България. Юлия не могла да преглътне публичния резил и подала молба за развод. Че вече е разведен мъж, братът на войлейболния ас Пламен Константинов потвърди в едно от изданията на „На кафе“.

„Юлиан беше съсипан. Какво ли не направи, за да му прости, но жена му беше много наранена“, споделят техни приятели. Двамата били заедно от 20 години, през половината от които били само гаджета. Предложението му за брак изобщо не било романтично. „Какви ли не работи измислят хората – вадят пръстени от някакви супи или рула, водят момичетата на върхове и падат на колене. Този драматизъм го има и в нашия жанр. Но приличам ли ви на характерен оперен певец? Точно затова не го направих така“, разказвал е Юлиан.

Решението за развод било изненада за най-близките им хора, тъй като Юлиан и Юлия смятали, че имат кармична връзка. Освен съвпаденията със собствените им имена се оказало, че и братята им са учили в един клас и носят едно и също име – Пламен. Даже и бабите на Юлия и Юлиан са с името Елена. Срещнали се случайно в столичен трамвай номер 9. „Познах го, без да го бях виждала преди“, споделяла е русокосата красавица за първата среща с бившия си мъж. Тогава тя била едва на 17 години, а страната ни преживявала тежка финансова криза. Двамата живеели на ръба, с много ограничен бюджет.

„Почти нямаше къде да се ходи – излизахме на сладкарница, купувахме си дъвки и „Туйкс“, който разделяхме на две, беше много актуален“, спомня си Юлия. Тя била запленена от певческия му талант, а световноизвестният бас току-що бил изкарал казармата. Колебаел се какво да кандидатства и първоначално планирал да е в специалност „Естрада” в Консерваторията.

Юлия пък завършила гимназия и започнала да учи „Финанси и кредит“ с профил „Банково дело“ в тогавашния ВИИ „Карл Маркс“. Дипломира се и 4 години работи в банка, като стига до шеф на „Кореспондентски отношения“. Точно тогава обаче е периодът на големите фалити и банката, в която работела, била закрита.

През 1992 г. Юлиан направил дебюта си на софийска сцена, а след това завалели предложенията за участия по цял свят. Двамата още не били официално женени, но Юлия го следвала навсякъде и заедно обиколили света – пътували до Аржентина, Австралия, Япония, Щатите, Германия, Франция, Италия и Испания. През 1998 г. Константинов паднал на крака пред входната врата на дома им, а Юлия получила пръстен с 9 диаманта, предаван от поколение на поколение в рода му.

Съпругата му се оказала петата жена в семейството, която носела на ръката си старинното бижу. Двамата сложили подпис в гражданското на 30 октомври. Сватбената церемония била на следващия ден във вече забранената за венчавки катедрала „Св. Александър Невски“, а веселбата – в ресторант „Максим”. Година по-късно се ражда по-големият им син Георги, кръстен на бащата на певеца. 7 години по-късно се ражда и по-малкият Никола. Нито един от двамата им сина обаче не е наследил певческия талант на татко си.

Заради Юлия, която е собственик на популярни сайтове за мода, култура и лайфстайл, преди десетина години той ограничил пътуванията до минимум, тъй като искал да е по-близо до семейството си. Константинов чувствително намалил броя на ангажиментите си, макар че му било мъчно за голямата сцена. Уви, това не спасило брака му, пише „Хотарена“. Според запознати, в момента Юлиан Константинов е в доста тежки отношения с вече бившата си жена. Ако се вярва на слуховете, съпругата му дори го обвинявала в домашно насилие и си изкарала ограничителна заповед срещу него. В момента дамата имала нов мъж до себе си.
Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини3 месеца ago

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Сняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра...

Новини3 месеца ago

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Александра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се...

Новини3 месеца ago

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Юлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си...

Новини3 месеца ago

Покойната съпруга на Иво Аръков била адвокатка и

Иво Аръков има зад гърба си брак с руска адвокатка, която починала миналата година през октомври в Лондон. След разлъката двамата...

Новини4 месеца ago

ООН извади България от списъка на развитите страни

България вече не е от групата на най-високо развитите държави в света. Това показва класация на Индекса на човешкото развитие...

Новини4 месеца ago

Скръбна вест: Отиде си любима на поколения българи актриса

След дълго и тежко боледуване на 74 години почина актрисата Добринка Станкова, съобщи Lupa.bg, като се позова на близки до семейството й....

Новини4 месеца ago

Голяма верига хранителни магазини стъпва в България, търсят служители за 1450 лeвa бруто

Гepмaнcĸaтa вepигa мaгaзини зa xpaнитeлни cтoĸи Міх Маrkt oфициaлнo влизa нa бългapcĸия пaзap, cлeд ĸaтo пpeди няĸoлĸo мeceцa ce зaгoвopи...

Новини4 месеца ago

Унгария подписва нов договор с „Газпром“ при много по-изгодни цени и условия…

Докато намалява доставките за едни, руският концерн е щедър към други Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския...

Новини4 месеца ago

Родители убиват детето си, а след това лекарят открива покъртителна бележка в ръката на момчето

Това е история за малко момче с голямо сърце. И това е история, която всеки трябва да прочете. Историята е...

Новини4 месеца ago

Владимир Путин обяви мобилизация в Русия и заплаши Запада

Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците. В него той обяви частична мобилизация на населението. За да защитим нашата...

Новини4 месеца ago

Нагло пияната и дрогирана ученичка Диана, която помете 5 коли, се примоли жално, иска на училище

Софийският районен съд реши 18-годишното момиче, което помете пет коли след употреба на алкохол и наркотици, да бъде освободено от ареста с мярка за неотклонение „парична гаранция в...

Новини4 месеца ago

Огромна трагедия с жена на улица “Първи май“, приготвила си дрехи за погребението и се обесила

62-годишна кърджалийка сложи край на живота си около 18:00 часа вчера, пише 24rodopi.com. Самотно живеещата жена приготвила дрехи за погребението...

Новини4 месеца ago

Христо Гърбов: Омерзен съм от избори! Политиците са по-големи актьори и от нас актьорите

Христо Гърбов казва, че е загубил надежда за възстановяването на България. Актьорът, който скоро ще отпразнува 65-ия си рожден ден,...

Новини4 месеца ago

Ядрени подводници на Русия изплуваха край Аляска

Руската армия изживява най-тежкия си момент от войната, откакто украинските войници предприеха контранастъпление, в резултат на което си върнаха някои...

Новини4 месеца ago

Внимание! Банките започват проверки откъде са парите в сметките ви

Медийни публикации и сигнали за пране на пари ще са основание за вземане на мерки Банките в ЕС, включително в...

Новини4 месеца ago

Вият сирени! Мълния уби 28-годишен мъж в гаража му в Ямбол! Парамедиците са в шок

Трагичен инцидент уби млад мъж в гараж. „Мъж на 28 години загина след удар от гръмотевица в гараж в ямболското...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Емили дрогирана на тротинетката, чака я затвор

Емили, станал/а известна с рисковото си каране на тротинетка, е в „Пирогов” с охлузвания след удар в микробус, за който...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Германия спира да приема украинци

Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище от други страни, дванадесет от 16-те германски провинции в момента...

Новини4 месеца ago

Потвърдено: Акцията на ДАНС в „Булгаргаз“ е срещу Киро Петков и Асен Василев! Ще ги арестуват ли!?

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз“, съобщи БНР. Само от прокуратурата засега не потвърждават информацията. Най-вероятно...

Новини4 месеца ago

Шефът на БНБ разкри: Ето какво ще стане с доходите и левовете ви в банката след преминаването в евро

Присъединяването към Еврозоната ще доведе до увеличаване на доходите. Това бомбастично изявление направи управителят на Българската народна банка Димитър Радев....

Реклама

Trending

Copyright © 2022