Свържете се с нас

Новини

Как „Кауфланд” ни продава отровата „Брей”, вижте защо са токсични храните (ИЗСЛЕДВАНЕ + СНИМКИ)

Published

on

Експертно изследване на храните от марката „Брей” на „Кауфланд”, рекламирани като „автентично български”, показа изненадващи резултати.

Спецове от Tink.bg са установили, че „Брей” храните всъщност са ни повече, ни по-малко отрова в красива опаковка.

Проучването се основава на фактология и изследвания на няколко продукта „Брей”, а изводът е плашещ – нищо истинско няма в широко рекламираните боклуци на „Кауфланд”. Авторите правят и сравнение с наистина автентични храни, произведени, например, в Родопите, за да може и неспециалисти да схванат разликата между истинска храна и отровата „Брей”.

Ето пълния текст на изследването, което не е лошо да се използва от прокуратурата, за да подведе когото трябва под отговорност за предлагането на отровата „Брей”:

ВЪЙ, или голямата Българска лъжа!

Зад паравана на глобална верига боклук-маркети и с подкрепата най-корумпираното правителство на планетата, ни предлагат поредната отрова. Но този път още по-токсична. Не съм измервал никакво кисело мляко, което да има толкова токсичен редокс потенциал. Това си е направо канцерогенна бомба.

Продукти Брей на Кауфланд

Ако бе биологично, бактериално активно това… нещо, то би имало отрицателен редокс потенциал. Не, че купешко го може това, но едно ЕлБи е някъде към +20, +60. Тук говорят за традиционна закваска. Смея да твърдя, че лъжат, защото ако имаха такава, биха ги затворили от поне три агенции, включително и европейска. Нагла, очеизбодна, лъжа! Но в страната на лъжите, какво очаквате?

Знаете ли, че за мои, експериментални кисели млека пуснах пълен пакет изследвания, включително и за концентрация на млечно-кисели бактерии. Тук да виждате нещо подобно? Че то сол нула си е пълна лъжа, освен ако не става въпрос за натурално мляко, а за бяла химическа субстанция с незаконно наименование „мляко“.

Мляко и закваска? Хайде бе? И каква закваска, поне съотношение на LB към ST. Ако и да има някаква форма на ферментация, а не само ензимна коагулация, то тя е трагична. Когато квася животинско мляко, краве, или биволско, захарите падат до 5-6%, а тези 9% са си трагедия, а може би има добавена захар.

Поне да предупреждават диабетиците, хората на диета, че това не е традиционно кисело мляко с ферментирали, разградени захари. Соевото ми кисело мляко е със захари от 1.5%, а единственото в света фъстъчено – с 2%. Моите кисели млека с редокс потенциал, -60mV до -220mV, а кефирът си пада и под -300mV.

Щели да идват туристи заради традиционната ни кухня? И как с такова пишман кисело мляко таратор да се направи? За отрепка алкохолик едва ли има значение, но не и за човек, опитал гръцко, турско, македонско, албанско, йорданско кисели млека.

По скалата на най-скапаните кисели млека, това е почти на дъното, макар чест да му прави, че поне нишесте няма, както 70% от долнопробните имитации на кисело мляко в магазините.

Идете на Женският пазар през уикенда, купете си истинско кисело мляко, от родопчанка със забрадка. И го сравнете с този боклук. Заквасете мляко с това, и с истинско… изцедете суроватка от това и от истинско, добавете я към фреш от лимон и направете лакто лимонада. По същият начин, и боза по албански, със суроватка. Бас ловя, че от туй ми ти брей, ще има възклицание „Бах мааму и гадост“. Колкото до българското мляко, такова с холандски ГМО мутанти няма как да има. Освен ако не живеете в паралелна реалност, където Тракия допира до три океана, а на периферията ѝ не се намира и Нидерландия.

Оставка, оставка! Цял свят ни се смее и за киселото мляко вече, най-долнопробното на планетата.

Традиционна закваска е частичната самозакваска, но най-често с помощта на атмосферни бактерии, а още по-добре с лактобацили от лактоферментирали (сушени) сезонни билки, като коприва, мента.
***

Далаверите на Кауфланд

Хора, стига тъпи въпроси вече, за кое мляко било по-истинско. Такова не може да има, няма как в магазин. Въведена е от над век престъпна стерилизация, че даже и вакуумна пастьоризация, диви ферменти не се влагат, използва се ензимна коагулация, вместо бавната и трудна за промишлен контрол млечно-кисела ферментация. Та простите патки, вместо да си тръскате пърхута по чехличките в Гърция, идете някой ден в Родопите и попитайте автентичен родопчанин как се заквасва истинско кисело мляко.

Колкото до БДС и други нормативи забраняват чрез хартийки и касови апарати да се предлагат автентични ферментирали продукти, което е и обект на патентното право. Това мляко нормативно е напълно изрядно, защото е предназначено за ненужни на цивилизацията овце с маски. При консумация на диво ферментирал млечно-кисел продукт е доказано, че Covid-19 (във всичките му измерения) няма как да се случи.

Колкото до намиращите се в началото на еволюционната стълбица хуманоиди, които учили уж технология, написали смешна за цял сват и срамна за нас дисертация, че имало бъргарско мляко, с бактерия, която обикаля границите ни, та за тях препоръчвам да видят добре последната снимка. И пак! И ако си въобразяват, че са по-велики от Нобеловият лауреат Иля Мечников, да си пият хапчетата, въпреки че има и отвари с подобни свойства.

Та Иля Мечников, пише за чудото на тракийското кисело мляко, наричано все още в Родопите Агурт или Ягурт. Самият Мечников, ползва родопското кисело мляко за заквасване на руската простокваша, която е автентичният оригинал на всички млечно-кисели продукти. Подобен вид кисело мляко някога, в автентичният му вид е бил лек, медицинско средство, по-късно използван и срещу лъчева болест, рак и други здравни аномалии. Но само в автеничният му вид, не във формат „бастун с маска, пазаруващ та_ак мляко в немски магазин с африкански стандарти“.

„Ама тъп съм и не разбирам, обяснете, какво се правите на интересни“.

В канала има много други материали, с разяснения, за уреди, измервания, методики, видеа, снимки. Тук не е детска градина, че всеки да очаква индивидуално на всеки всичко да бъде обяснено, никой не ми плаща за това,нито имам всичкото време на света. Освен картинката, има и текст, с обяснение, кое, какво. Моделът на уреда е описан, в спецификациите му има достатъчно информация какво точно измерва. Ако някой има съмнения, взима си уреда за 105 евро от Германия или САЩ и показва други стойности. Милиони хора по цял свят показват аналогични изследвания за това, млека, бира, комбуча, оцет, реджувелак, кока кола и какво ли не. pH и рефрактометър също са достатъчно популярни уреди. Блогът с детайлни изследвания е www.think.bg, а видеоканалът в youtube е PHYLK.

Как бе момче, как да си направя кисело мляко, като съм тъп, беден и гъзорък, а навсякъде всичко е фалшиво?“ Основно работа с бобови млека, в които имам пълен контрол на всичко, но това е прекалено сложно за вас. Добро краве мляко от различни региони е под 1лв. за литър, много по-автентично от холандските ГМО мутанти („крави“) е биволското мляко за около 1.50 лв. Най-качествено животинско мляко за човек е магарешкото и конското, но за тях нямате пари, нито удачни умения. Следващо по биологична съвместимост с човеците е козето, обикновено струва около 1.20-1.50лв. за литър, а ако не сте борсук или имате познати, които не са такива, най-често се подарява.

Мляко се заквасва с автентично, диво кисело мляко, дива ферментация. Тъй като нямате умения за което, минавате през родопите и си взимате голям буркан овче кисело мляко от някоя баба, която говори на непонятен език, с вълнена, не с памучна забрадка. Ще ви стигне за каскадно заквасване на много кисели млека, за поне година.

„Ама кое кисело мляко от магазина е по-добро, измери ми всички, дай ми съвет, някой ми е срал в гащите, ела ми ги изпери“. В магазин не може да има автентично кисело мляко, тъй като и по наши стандарти, и по европейски директиви, и заради фармацевтични и медицински интереси, правилното кисело мляко е поставено извън закона. Ако толкова искате мляко от магазин, вярвайте, дишайте, медитирайте, запишете се на йога, поставете си кофичка Родопея или Верея на нивото на ушните миди, пуснете си радио Веселина, и ви пожелавам успех, макар и хич да не ми пука.

ПРАВО НА ОТГОВОР

„Кауфланд” до Narod.bg: Подробно и допълнително ще проверим дали продуктите ни са отровни

От пресслужбата на „Кауфланд” се свързаха с редакцията на Narod.bg и поискаха право на отговор. Ето пълния текст на писмото без редакторска намеса:

Уважаеми, колеги,

Във връзка с Ваша публикация бихме искали да се възползваме от правото си на отговор. В тази връзка, моля, да публикувате следната позиция на Kaufland България:

„Във връзка с Ваша публикация от 12 август 2020 г. относно кисело мляко „Брей!“, Kaufland България изразява следната позиция:

Kaufland не прави компромис с качеството на предлаганите продукти – те подлежат на регулярни проверки в акредитирани лаборатории, като същевременно изискванията за качество към производителите и доставчиците са изключително високи.

Стоките с нашата собствена марка „Брей!“ се тестват минимум четири пъти в годината от независима акредитирана българска лаборатория, като част от продуктите (от месо) преминават контролни тестове осем пъти годишно. С цел максимална прозрачност и информиран избор на клиента, на етикета на всеки продукт от линията „Брей!“ са описани неговият производител и използвани суровини. Киселите млека от линията „Брей!“ са произведени съобразно изискванията на БДС и са от български суровини.

Kaufland носи отговорност към своите клиенти и взема под внимание потребителските мнения. Главният технолог на производителя на кисело мляко „Брей!“ в свое становище отрича твърденията в цитираната публикация чрез експертни аргументи и уверява в качеството на продукта. Очакват се резултати и от допълнителна и още по-подробна проверка от акредитирана лаборатория.

В полза на българския потребител е предоставянето на достоверна информация, базирана на проверени и надеждни източници.“

Поздрави, Мария

Източник: Kalvacha.com

Продължете с четенето

Новини

Мъж изнасилвал цяла година 9-годишно момиченце и го заплашвал в Свиленград

Published

on

49-годишен рецидивист е задържан за блудство с 9-годишно момиченце в Свиленград, съобщават от Прокуратурата.

Блудствените действия са извършени на пет пъти в периода от декември 2020 г. до 26 януари 2021 г.

16-годишен блудства с 8-годишно дете

За да прикрие гнусните си действия мъжът е заплашвал детето. Момиченцето е било подложено на брутално изнудване и системен психологически тормоз. Всичко това се случва преди да изтекат 5 години от други посегателства над деца. За това извергът вече е бил осъждан и е лежал в затвора.

Според държавното обвинение всичко това е изключително опасен за обществото рецидив.

Продължете с четенето

Новини

Докъде се докарахме! Бизнесмен дава 3 бона заплата в кравеферма за хора без образование с бонус безплатна квартира, но мераклии няма

Published

on

Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без специализирано образование и опит. Отпуска му се къща с лятна кухня и двор, където да живее. Собственикът на кравефермата, търсеща хора, обясни, че се работи 8 часа на ден. Работата се върши основно от машини, пише Трафик нюз бг.

Въпреки инвестираните евросредства от над 2 милиона лева, фермата не функционира на пълен капацитет почти година – нямало кой да работи.

„Хората се плашат, като чуят за животни. Мислят си, че трябва да се работи с лопатата, с копача, както беше преди години. Но съвсем не е така. Всичко е механизирано”, коментира той и се оплака, че хората си взимат парите и напускат без дори да кажат.

Анастас показва основните задължения с надеждата да привлече кандидати. За всеки кравар най-тежко е чистенето на обора. „Това не е едновремешното отглеждане на животни. Чистенето става много бързо и лесно. С едно натискане на копче, без лопата, без нищо”, каза той пред Нова.

Храненето и доенето също са механизирани, а за комфорта на животните се грижи пак машина – чесало. Не е нужно работещият да е специалист, а да има желание, да е дисциплиниран и да обича животните. Ако не намерят работници от България, Анастас ще търси от чужбина.

Жителите на Столетово обаче се съмняват в обявата и заплатата. Не искат и да идват чужденци. Кандидати за работа в кравефермата продължават да се търсят.

Продължете с четенето

Новини

Уринират по себе си, защото нямат право на почивка: Работниците в това предприятие не смеят да ядат, нито да пият вода през работно

Published

on

Винаги се усмихвам, когато ще чуя рекламата „Ние се грижим за вашето пиле“, казва бившият работник Албиус Латор.
Консумацията на пилешко в Америка се е увеличила с 30 процента през последните 20 години, и в унисон с това е необходимо по-голямо производство.

Конкуренцията на пазара е голяма, така че компаниите искат да намалят цената на пиле, за да дадат отговор на останалите производители. Това ще успее, ако успеят да намерят евтина работна ръка.

В превод, всички компании наемат работници, които уринират по себе си, не ядат, не пият – нямат почивки!

„Хората уринират по себе си, защото не им е позволено да използват тоалетната“, каза Педро, бивш служител в компанията „Tyson“, предава Telegraf .rs .

На базата на доклад на САЩ на „Oxfam“, работниците в заводите имат една почивка от половин час, която не е достатъчна за всички нужди. Постоянно са под натиск да работят по-бързо и по-интензивно и често се случва и да уринират по себе си, защото не стигат да отидат до тоалетна.

Или не трябва … Работата е малко платена, и всеки работник получава по-малко от 10 долара на час.

„Винаги се усмихвам, когато ще чуя лозунга“ Ние се грижим за вашето пиле“, каза бившият работник Албиус Латор. Дали човешкото достойнство струва като едно парче пиле?

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини3 седмици ago

Мъж изнасилвал цяла година 9-годишно момиченце и го заплашвал в Свиленград

49-годишен рецидивист е задържан за блудство с 9-годишно момиченце в Свиленград, съобщават от Прокуратурата. Блудствените действия са извършени на пет...

Новини3 седмици ago

Докъде се докарахме! Бизнесмен дава 3 бона заплата в кравеферма за хора без образование с бонус безплатна квартира, но мераклии няма

Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без специализирано образование и опит. Отпуска му се къща с лятна...

Новини3 седмици ago

Уринират по себе си, защото нямат право на почивка: Работниците в това предприятие не смеят да ядат, нито да пият вода през работно

Винаги се усмихвам, когато ще чуя рекламата „Ние се грижим за вашето пиле“, казва бившият работник Албиус Латор.Консумацията на пилешко...

Новини3 седмици ago

Всяка вечер син катери стена на болница, за да бди над болната си майка

Трогателна история от Палестина развълнува светаМлад мъж всяка вечер посещавал своята болна от коронавирус майка , изкачвайки се до перваза на нейната болнична стая в...

Новини3 седмици ago

Споделя се като вирус! Откриха нещо по-ценно от злато в този български град! Прииждат хора! Това е

Споделя се като вирус! Откриха нещо по-ценно от злато в този български град! Прииждат хора! Това е Снимка: borbabg.com. Минералната...

Новини3 седмици ago

На прага на оцеляването: Баба и внуче спят до късно, за да се хранят два пъти дневно

Баба и внучето ѝ живеят на прага на оцеляването. По стечение на обстоятествата, жената е принудена да се грижи сама...

Новини3 седмици ago

Васил Божков бесен на Румен Радев: Пълен провал си, върни ми парите!

Bacил Бoжĸoв нeгoдyвa, чe Бoйĸo Бopиcoв вce oщe e нa влacт!Oлигapxът Bacил Бoжĸoв, ĸoйтo ce yĸpивa в Дyбaй oт нaчaлнитe...

Новини3 седмици ago

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗГАРЯ: Доц. Татяна Буруджиева сезира Комисията за правата на човека в ЕК заради делата на „разстроената“ Нинова

„Аз съм атакувана в качеството си на политолог. В иска са посочени две мои интервюта пред пловдивски медии. Доста се...

Новини3 седмици ago

Проф. Витанов с лоша прогноза: Ако продължаваме така, скоро ще имаме над 1500 заразени с COVID-19 на ден

За думите на ген. Мутафчийски, че ни остават три седмици, проф. Витанов заяви, че следващата е третата и ще доближим...

Новини3 седмици ago

От днес по 50 лв. на пенсионерите. От март по 120 – кои ще ги получават?

От днес започва изплащането на добавката от 50 лева за всички пенсионери. То ще продължи до 22 февруари. Добавката ще...

Новини3 седмици ago

Ясновидката Николета: Молете се за България на 21 март, надвиснала е опасност!

Познах за фалкона на Бойко, виждам го президент В противен случай ни грозят мизерия, бедствия и конфликти, смята Йорданова „Молете...

Новини3 седмици ago

Проф. Кантарджиев: Нито един случай на грип не е регистриран в страната

Нито един случай на грип не е регистриран в страната, обяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести...

Новини3 седмици ago

Милиардер дава 180 млн. долара, ако се ожените за дъщеря му

През 2012 г. хонконският милиардер Сесил Чао предложи 65 млн. долара на мъжа, който спечели любовта на неговата дъщеря. Две...

Новини3 седмици ago

Вижте как изглежда голямата сестра от „Трима братя, три сестри“

Не нужно човек да е гледал сериала „Трима братя, три сестри“, за да си спомня как точно изглежда една от...

Новини3 седмици ago

Осинових сляпо и глухо момиче, а получих дъщеря мечта

Елена не спала три дни подред… Момиченцето, с което се запознало в сряда, изобщо не излизало от главата й. Едно...

Новини3 седмици ago

ИНВЕСТИЦИЯ: Росен Плевнелиев вдига селски палат за милиони до любимия СПА-хотел на Корнелия

И до момента Плевнелиев не е прекъсвал връзката си със село Баня, където често отсядал заедно с половинката си Деси...

Новини3 седмици ago

Новородени бебета изчезват безследно в българска болница

Две години и половина след мистериозната смърт на новороденото бебе на Нина Мандраджиева прокуратурата в Бургас мълчи. Живо родено, после...

Новини3 седмици ago

Симеонов и Марешки в коалиция за изборите

Политическите партии „Воля“ и НФСБ се явяват заедно на парламентарните избори. Това става ясно от изявление на двете партии. „Днес...

Новини3 седмици ago

Прочута българска ясновидка: ГЕРБ ще спечели, а жена ще стане президент

Виктория-Александра Николова от Девня e сред най-точните ясновидци у нас. Тя се прочу с дарбата си още през миналата година,...

Без категория3 седмици ago

Баба Елена живее с 5 лева на седмица и се топли в Кауфланд, за да оцелее

Младеж от Пловдив разказа историята на възрастна жена, която срещнал случайно. Историята на старицата ще ви хване за гърлото. Glas.bg...

Реклама

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.

error: Content is protected !!