Свържете се с нас

Новини

Метлата ми трябва да стои в ъгъла, с дръжката надолу-Богата бабичка разкри тайните на домашните заклинания за благополучие и късмет

Published

on

Обичам да ходя на гости. И още повече обичам да наблюдавам хората и да слушам техните необичайни истории .

Един ден една приятелка ме помоли да помогна да почистим къщата на баба й. Но преди да отидем, ме предупреди: “Бъди готова за нещо неочаквано – баба спазва обичаи, които е трудно да се повярва, че действат” .

Знаци и обичаи

Отначало си помислих: какво толкова може да ме изненада обикновена баба, която се нуждае от помощ? Е, с изключение на планината от боклук и огромен житейски опит . Когато видях къщата, промених мнението си. Великолепна сграда, красив двор и изобилие от зеленина. Домакинята не изглеждаше безпомощна, точно обратното, тя беше пълна с енергия и сила. Жизнена старица.

Първото нещо, което видях на прага, не беше котка или куче, а чисто нова метла, която стоеше с дръжката надолу. Мислите за нея не ме притесняваха, като се имаше предвид, че тя не беше единствената странност в тази къща. Реших да попитам бабата за това, което видях. Отговорът беше много впечатляващ: “Ако искаш да бъдеш като мен и да живееш живота си с късмет, забрави всичко, което знаеше преди. Ще ти разкрия някои добри знамения и тайни, които ще ти променят живота . ”

В ежедневието ние сме заобиколени от необясними неща. Съдба, шанс или модел но поведение? Днес ще ви кажем какви знаци при хората носят късмет. Вярвате или не, нещата се случват.
Домашната метла е много по-нисък клас от гледна точка на нейните технически характеристики, сравнена с прахосмукачката, например. Но ние силно препоръчваме да си купите метла. Малка метличка, скромно стояща в ъгъла, може да играе много по-голяма роля в къщата, отколкото обикновен “обект” за метене на боклук. Метли сега се продават и като сувенири, но преди стотици години е било обичайно да се държат като закрилници от всякакви нещастия.

Метлата има демоничен произход, но ако боравите внимателно и правилно, то със сигурност ще ви предпази от злото. За да превърнете средството за метене в талисман , следвайте нашите препоръки.

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ МЕТЛА

Купете плетена метла. Най-добрият ден за купуване за мъжете (понеделник, вторник, четвъртък). Желателно е продавачът също да е мъж. Метлата трябва задължително да се хареса на своя собственик, затова изберете най-гъстата и красива. Забранява се да се пазарите! Каква цена поиска продавачът -такава ще платите.

Вкъщи направете парна баня за метлата – накиснете я в продължение на 2 часа в солена вряла вода и я оставете да изсъхне в хоризонтално положение. Тази хитрост ще удължи живота на вашия “асистент”.

Веднага след като метлата изсъхне, намислете желание и почистете къщата. След това направете цялостно почистване.

Винаги измитайте от левия ъгъл до центъра на стаята! По този начин ще оставите късмета в къщата и не метете през прага навън!

почистване винаги оставяйте метлата с дръжката надолу, за предпочитане на прага в левия ъгъл. Това ще изплаши нечестивите хора и ще привлече богатство. На друго място също може да се съхранява, но непременно да се обърне.

Никога не позволявайте на гостите да почистват в къщата ви! В противен случай рискувате да загубите придобитото от вас.

Ако метлата е повредена, не я изгаряйте в домашна камина или печка и не я изхвърляйте близо до къщата. Най-добре е да ѝ благодарите за работата ѝ и да я оставите на кръстопът  или на боклука. В същия ден купете нова метла и направете всички манипулации, като започнете с първата точка.

Казват, че в метлата живее духче. Така че го поддържайте чисто и не сменяйте мястото за съхранение. Колкото по-добра е метлата, толкова по-силна е нейната мощност.

В къщата трябва да има само една метла на стопанката, с която можете да почиствате.

Не можете да почиствате след залез слънце, в противен случай ще изчезне цялото благополучие от дома ви.

Категорично не можете да замитате човек, неженен, защото това може да му донесе самота за живот. Но деца и юноши могат да бъдат пометени, така ще им се отнеме мързела.

Най-доброто време за смяна на метлата е Нова година.

Сега в магазините за сувенири продават малки метли – амулети. Те трябва да висят над вратата на прага надолу, за да се избегнете лоши хора в дома, или в кухнята нагоре -за богатство.

Метлата символизира родословното дърво, семейството и благополучието. Ако сложите метлата с дръжката надолу, пътят за проникване на злите сили в къщата е затворен.
. Притчите, които са оцелели до този ден, разкриват сакралното значение на този ритуален обект.

Нашите предци вярваха в магическата сила на нещата, които използват в ежедневието. До наши дни е съхранена стария славянски заговор върху метла . Според вярванията, след като прочетете тези думи върху нова метла, можете да говорите за привличане на просперитет и унищожаване на злия дух. Ако не се страхувате да се обърнете към магията, прочетете тези думи всеки ден на растящата луна.

-Метличке-приятелко, погрижи се за дома ми, пази го от беди, от враждебни врагове. Нека милостта дойде към мен, пази този човек и тази къща. Който с лошо намерение идва, от прага го измети. Дръж далеч от прага ми всяка неприятност, всяко клонче да ме пази от беда, всеки зъл дух, нека не идва в дома ми, а стои далеч. От мъртвия дух, пази ме, не го оставяй в къщата ми. Бедността ми прекъсни, а парички донеси. Нека къщата ми да бъде чаша блага, да бъде изобилна в злато и сребро. Думата е ключът, езикът е замъкът, щастието е на прага ми. Амин. “

 

ЗАКЛИНАНИЕ ЗА ПАРИ

За да спечелите пари в къщата, разпръснете монети в навсякъде и ги оставете за един ден. Тогава ги сметете с новата си метла и казвайте: “Парите ти смети, богатство донеси, аз ще бъда богата и цялата в  злато” . В рамките на три дни, дръжте монените в левия ъгъл на стаята, където пазите спестяванията си. След това съберете монетите в буркан и плътно затворете капака. Никога не бива да го отваряте.

Дядовците и бабите ни винаги са използвали знаците, които увеличават богатството и привличат добър късмет. Кой знае, може би те са били прави. За да проверите, определено трябва да опитате.

Много суеверия са оцелели до наше време и се спазват от хората, защото им дават надежда и сила. Но всички те са обединени от голямо чувство – редът трябва да бъде навсякъде, тогава ще се появи благоденствие. Бъдете уверени в себе си, защото за един щастлив живот имате нужда от спокойствие, чистота в къщата и мисълта .

И как да слагате метла у дома : надолу или нагоре с дръжката? Защо мислите, че някои знаци се сбъдват, дори да не вярваме в тях?
Ако статията ви е полезна, покажете я на приятелите си в социалните мрежи!

zajenata.bg
Продължете с четенето

Новини

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Published

on

Сняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра надморска височина, съобщи сайтът „Метео Балканс“.

Двуетажната постройка, която се вижда от заснетото видео, е затрупана от сняг.

В заслона се предлагат топла храна и напитки, той е  електрифициран чрез собствен генератор, взима питейната вода от извор над заслона и няма опасност за туристите.

Продължете с четенето

Новини

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Published

on

Александра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се проведе в Зимния дворец в София.

Състезателката на клуб „Денкова-Стависки“ получи за волната си програма втора по сила оценка от 99.48 точки, от които 44.52 за технически елементи и 54.96 за компоненти на програмата. Фейгин обаче беше първа в кратката програма и с общ сбор от 157.76 точки триумфира в надпреварата.

Втора е Миа Каролин Риса Гомес (Норвегия) със 156.51 точки, а трета се нареди Елена Агостинели от Италия със 150.20 точки.

В състезанието участват още четири националки. Кристина Григорова е четвърта със 150.18 точки, въпреки че беше втора в кратката програма. Ивелина Байчева е на седмо място със 126.19 точки, Симона Георгиева е десета със 115.96, а Мария Ставрева е на 13-о място с 84.00 точки.

При девойките победителка е българката Киара Христова със 137.76 точки, следвана от представителките на Турция Фатма Яде Карликли със 119.42 и Анна Денис Йоздемир със 117.80 точки.

Криста Георгиева се нареди на пето място със 115.36 точки, а останалите българки са след десета позиция в подреждането.

При мъжете златото взе Бурак Демирбога от Турция с 220.23 точки.

Беат Шюмперли зае четвърто място със 167.63 точки, Филип Каймакчиев е пети със 167.05, Лари Луполоувър е на шеста позиция със 145.68 точки, а Александър Златков не излезе за волната програма.

При юношите първи е Михаел Мосхаев (Израел) със 114.99 точки, следван от българите Росен Пеев със 107.90 и Александър Качамаков с 93.11 точки.

В турнира участваха около 270 състезатели във всички възрасти от България, Турция, Италия, Сърбия, Казахстан, Израел, Украйна, Австрия, Хърватия, Гърция, Норвегия, Великобритания и други.

Продължете с четенето

Новини

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Published

on

Юлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си на ко водещ в предаването „На кафе“ по Нова телевизия. Оказва се обаче, че колкото и харизматичен да е за зрителите, в личния му живот не всичко е розово. Стана ясно и защо жената на Юлиан Константинов е взела решение да се разведе с него.

Оперният певец Юлиан Константинов се намира в един от най-тежките периоди от живота си, защото дългогодишната му съпруга Юлия се разведе с него, пишат от show.blitz.bg. Причината е предвидима – изневяра. Според запознати със семейния живот на 56-годишния панелист в „На кафе“ става въпрос за знойна блондинка от Пловдив, която му взела акъла и за която жена му разбрала. Освен това тази изневяра съвсем не била първата.

Докато в началото за похожденията на Константинов знаели малцина от обкръжението му, благодарение на медиите, преди 6 години последното му любовно увлечение станало достояние на цяла България. Юлия не могла да преглътне публичния резил и подала молба за развод. Че вече е разведен мъж, братът на войлейболния ас Пламен Константинов потвърди в едно от изданията на „На кафе“.

„Юлиан беше съсипан. Какво ли не направи, за да му прости, но жена му беше много наранена“, споделят техни приятели. Двамата били заедно от 20 години, през половината от които били само гаджета. Предложението му за брак изобщо не било романтично. „Какви ли не работи измислят хората – вадят пръстени от някакви супи или рула, водят момичетата на върхове и падат на колене. Този драматизъм го има и в нашия жанр. Но приличам ли ви на характерен оперен певец? Точно затова не го направих така“, разказвал е Юлиан.

Решението за развод било изненада за най-близките им хора, тъй като Юлиан и Юлия смятали, че имат кармична връзка. Освен съвпаденията със собствените им имена се оказало, че и братята им са учили в един клас и носят едно и също име – Пламен. Даже и бабите на Юлия и Юлиан са с името Елена. Срещнали се случайно в столичен трамвай номер 9. „Познах го, без да го бях виждала преди“, споделяла е русокосата красавица за първата среща с бившия си мъж. Тогава тя била едва на 17 години, а страната ни преживявала тежка финансова криза. Двамата живеели на ръба, с много ограничен бюджет.

„Почти нямаше къде да се ходи – излизахме на сладкарница, купувахме си дъвки и „Туйкс“, който разделяхме на две, беше много актуален“, спомня си Юлия. Тя била запленена от певческия му талант, а световноизвестният бас току-що бил изкарал казармата. Колебаел се какво да кандидатства и първоначално планирал да е в специалност „Естрада” в Консерваторията.

Юлия пък завършила гимназия и започнала да учи „Финанси и кредит“ с профил „Банково дело“ в тогавашния ВИИ „Карл Маркс“. Дипломира се и 4 години работи в банка, като стига до шеф на „Кореспондентски отношения“. Точно тогава обаче е периодът на големите фалити и банката, в която работела, била закрита.

През 1992 г. Юлиан направил дебюта си на софийска сцена, а след това завалели предложенията за участия по цял свят. Двамата още не били официално женени, но Юлия го следвала навсякъде и заедно обиколили света – пътували до Аржентина, Австралия, Япония, Щатите, Германия, Франция, Италия и Испания. През 1998 г. Константинов паднал на крака пред входната врата на дома им, а Юлия получила пръстен с 9 диаманта, предаван от поколение на поколение в рода му.

Съпругата му се оказала петата жена в семейството, която носела на ръката си старинното бижу. Двамата сложили подпис в гражданското на 30 октомври. Сватбената церемония била на следващия ден във вече забранената за венчавки катедрала „Св. Александър Невски“, а веселбата – в ресторант „Максим”. Година по-късно се ражда по-големият им син Георги, кръстен на бащата на певеца. 7 години по-късно се ражда и по-малкият Никола. Нито един от двамата им сина обаче не е наследил певческия талант на татко си.

Заради Юлия, която е собственик на популярни сайтове за мода, култура и лайфстайл, преди десетина години той ограничил пътуванията до минимум, тъй като искал да е по-близо до семейството си. Константинов чувствително намалил броя на ангажиментите си, макар че му било мъчно за голямата сцена. Уви, това не спасило брака му, пише „Хотарена“. Според запознати, в момента Юлиан Константинов е в доста тежки отношения с вече бившата си жена. Ако се вярва на слуховете, съпругата му дори го обвинявала в домашно насилие и си изкарала ограничителна заповед срещу него. В момента дамата имала нов мъж до себе си.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини2 месеца ago

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Сняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра...

Новини2 месеца ago

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Александра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се...

Новини2 месеца ago

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Юлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си...

Новини3 месеца ago

Покойната съпруга на Иво Аръков била адвокатка и

Иво Аръков има зад гърба си брак с руска адвокатка, която починала миналата година през октомври в Лондон. След разлъката двамата...

Новини4 месеца ago

ООН извади България от списъка на развитите страни

България вече не е от групата на най-високо развитите държави в света. Това показва класация на Индекса на човешкото развитие...

Новини4 месеца ago

Скръбна вест: Отиде си любима на поколения българи актриса

След дълго и тежко боледуване на 74 години почина актрисата Добринка Станкова, съобщи Lupa.bg, като се позова на близки до семейството й....

Новини4 месеца ago

Голяма верига хранителни магазини стъпва в България, търсят служители за 1450 лeвa бруто

Гepмaнcĸaтa вepигa мaгaзини зa xpaнитeлни cтoĸи Міх Маrkt oфициaлнo влизa нa бългapcĸия пaзap, cлeд ĸaтo пpeди няĸoлĸo мeceцa ce зaгoвopи...

Новини4 месеца ago

Унгария подписва нов договор с „Газпром“ при много по-изгодни цени и условия…

Докато намалява доставките за едни, руският концерн е щедър към други Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския...

Новини4 месеца ago

Родители убиват детето си, а след това лекарят открива покъртителна бележка в ръката на момчето

Това е история за малко момче с голямо сърце. И това е история, която всеки трябва да прочете. Историята е...

Новини4 месеца ago

Владимир Путин обяви мобилизация в Русия и заплаши Запада

Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците. В него той обяви частична мобилизация на населението. За да защитим нашата...

Новини4 месеца ago

Нагло пияната и дрогирана ученичка Диана, която помете 5 коли, се примоли жално, иска на училище

Софийският районен съд реши 18-годишното момиче, което помете пет коли след употреба на алкохол и наркотици, да бъде освободено от ареста с мярка за неотклонение „парична гаранция в...

Новини4 месеца ago

Огромна трагедия с жена на улица “Първи май“, приготвила си дрехи за погребението и се обесила

62-годишна кърджалийка сложи край на живота си около 18:00 часа вчера, пише 24rodopi.com. Самотно живеещата жена приготвила дрехи за погребението...

Новини4 месеца ago

Христо Гърбов: Омерзен съм от избори! Политиците са по-големи актьори и от нас актьорите

Христо Гърбов казва, че е загубил надежда за възстановяването на България. Актьорът, който скоро ще отпразнува 65-ия си рожден ден,...

Новини4 месеца ago

Ядрени подводници на Русия изплуваха край Аляска

Руската армия изживява най-тежкия си момент от войната, откакто украинските войници предприеха контранастъпление, в резултат на което си върнаха някои...

Новини4 месеца ago

Внимание! Банките започват проверки откъде са парите в сметките ви

Медийни публикации и сигнали за пране на пари ще са основание за вземане на мерки Банките в ЕС, включително в...

Новини4 месеца ago

Вият сирени! Мълния уби 28-годишен мъж в гаража му в Ямбол! Парамедиците са в шок

Трагичен инцидент уби млад мъж в гараж. „Мъж на 28 години загина след удар от гръмотевица в гараж в ямболското...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Емили дрогирана на тротинетката, чака я затвор

Емили, станал/а известна с рисковото си каране на тротинетка, е в „Пирогов” с охлузвания след удар в микробус, за който...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Германия спира да приема украинци

Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище от други страни, дванадесет от 16-те германски провинции в момента...

Новини4 месеца ago

Потвърдено: Акцията на ДАНС в „Булгаргаз“ е срещу Киро Петков и Асен Василев! Ще ги арестуват ли!?

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз“, съобщи БНР. Само от прокуратурата засега не потвърждават информацията. Най-вероятно...

Новини4 месеца ago

Шефът на БНБ разкри: Ето какво ще стане с доходите и левовете ви в банката след преминаването в евро

Присъединяването към Еврозоната ще доведе до увеличаване на доходите. Това бомбастично изявление направи управителят на Българската народна банка Димитър Радев....

Реклама

Trending

Copyright © 2022