Свържете се с нас

Без категория

НОВА ИНФОРМАЦИЯ: От 1 януари 2019 г. се задава грандиозна промяна, която касае АБСОЛЮТНО всеки БГ шофьор

Published

on

Хартиените винетки остават в историята от 1 януари 2019 г. Ако обаче водачите на коли имат стикер, който е валиден след тази дата, трябва отидат в пункт за продажба на винетки и до 31 януари 2019 г. да подадат заявление за замяна на хартиената винетка с електронна. Винетките за камиони над 3,5 тона ще са валидни до 15 август 2019 г. От следващия ден камионите ще плащат тол такси за изминато разстояние, а винетките ще бъдат невалидни, пише в. Труд.

Това гласят промени в Закона за пътищата, който беше разгледан в Комисията по бюджет и финанси към парламента.

В проекта е записано още, че за всеки отделен път може да се прилага различна тол такса за изминатото разстояние на камионите, не само според категорията на шосето, но и според договора, сключен с бъдещите оператори на трасето.

Вече е ясно, че няма да се въвежда еднодневна винетка, а ще има за уикенда, чиято цена ще бъде около 10 лв. Камионите пък ще плащат отделна тол такса за ремаркета.

Експерти от регионалното министерство прогнозираха, че очакват 1,2 млрд. лв. годишни приходи от новата система или поне четири пъти повече отколкото са сега.

В момента тежките камиони прекосяват страната ни за около 12 евро, а с промените ще плащат между 60 и 80 евро както в другите европейски страни. Тол системата ще има мобилно приложение за таксуване. Освен това ще може да се плаща с пари в брой, с карта и да се купува винетка от денонощни терминали.

По време на комисията стана ясно, че държавата ще изплаща по 50 млн. лв. годишно за системата в продължение на 3 години. А оборудването е вече в страната. От сдружението на общините настояват да получават 20% от приходите от системата, за да поддържат регионалните пътища в добро състояние

Без категория

Най-честите грешки, които правим, когато ходим на гробище, а дори и не знаем

Published

on

Погребението, възпоменанието и гробището – са нещата изпълнени със суеверия и привички, които никой не знае дали са точно така или просто баба Пена е казала, че трябва така да се прави.

Затова от невежество, или защото са „приети“, безусловно се подчиняваме на ненужни обичаи и сме склонни да вярваме в предразсъдъците.

Спомен за мъртвите

Редакторите разбраха какво може и какво не може да се направи в погребалните обекти. Ще ви кажем как да се държите на гробището, за да не създавате проблеми. Оказва се, че там също трябва да се спазват етикетите.

Понякога този вид забрани са абсурдни. И хората, които са в състояние на дълбоки емоционални сътресения, изпълняват всичко безусловно, без да се опитват да проникнат в смисъла на тези действия. Мнозина вярват, че суеверията на гробището трябва винаги да се спазват, иначе ще имате много проблеми.

Нека да видим какви са те, правилата за посещение на гробището от гледна точка на „експертите“

КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ В ГРОБИЩЕТО

Трябва да влезете в гробището само през страничния вход (през централния – само на погребението) с отворени ръце. И ако в ръцете си държите чанта – не можете да я притискате в дланта си. Необходимо е да я преместите на лакътя си, така че всичките ви пръсти да са отворени.

Не можете да се обръщате, когато напускате гробището.

На гробището не може да се ходи след залез слънце. Не трябва да се ходи при мъртвите с празни ръце, винаги трябва да носите храна и напитки за починалите с вас. При напускане на гробището, трябва да хвърлите нещо на гроба – няколко монети.

Ако нещо е паднало в гробището, не е възможно да се вдигне  – оставете го на мъртвия човек.

На деца и бременни жени е забранено да посещават погребения. Душите на мъртвите могат да вземат душата на бебето с тях, или в нея да обитава чужда душа. Не се оплаквайте от живота близо до гроба, иначе мъртвецът ще ви отведе до мястото му.

Неприемливо е да се влиза в църковния двор с открити сандали или обувки с висок ток.

Да се ​​препънете в гробище не е на добро. Още по-лошо да паднете. На гробището не трябва да се говори за успехи и постижения в живота, за да не ги оставим там Оставете гробището винаги по начина, по който сте дошли.

След като посетите гробището, трябва да почистите добре обувките си, за да не вкарате земята в къщата си и да стоплите краката си над църковна свещ или в гореща вода.

След погребението никой не може да идва на гости в следващите 40 дни

Котките или другите животни в гробището са душите на мъртвите. Черна котка е вещица или движеща се душа на грешника, а бялата котка е душата на праведния човек.

Както виждате, повечето от тези съвети са предразсъдъци, които православната църква не подкрепя. Повечето от тях могат да бъдат обяснени, а останалото е по-добре да не се вярва. Помислете два пъти, преди да направите това.

Да, по-добре е бременните да не ходят на гробището, не защото тъмните сили ще засегнат детето, а защото това е допълнителен стрес. Всъщност всичко зависи от решението на бъдещата майка. Ако тя не иска да изпитва ненужно вълнение, по-добре е да отиде в църквата, да се молиш и да поръчаш панихида за починалите.

Но ако скръбта се е случила отдавна и една жена е сигурна, че психиката й е в състояние да издържи на такъв шок, тогава, ако е бременна, можете да посетите гробището. Винаги е възможно.

Не се препоръчват смях, шеги и ежедневни разговори.

Вие не можете да вземете и ядете плодове на гробището, измийте и пийте вода от местен източник.

Можете да посещавате гробището всеки ден. Няма строги забрани по този въпрос. Но църквата препоръчва да се въздържате в дните, когато не се изпълнява гласна погребална молитва: във всички неделя, в дните на Дванадесетте велики празници, на Великден и през Страстната седмица, а също и на Страстната седмица. в четвъртък, петък и събота.

Гробът трябва да бъде чист. Няма значение какъв размер на паметника и какъв цвят е оградата. Нека това място е добре поддържано и подредено, без плевели и излишна растителност. След като посетите гробището, почистете след себе си и изнесете боклука на специално място.

Помнете основното правило: трябва да се страхувате от живите хора, а не от мъртвите. Елате на гробището с чиста душа и не правете нищо лошо на никого. Преди да отидете на гроба на майка или баща, отидете в църквата и дайте бележка с името на починалия, който да бъде отбелязан в храма. У дома, по всяко време, четете молитвата за починалите родители, тя винаги ще успокоява. За починалия е необходима постоянна молитва, тъй като той сам не може да направи това.

 Какво смятате, че е възможно и какво не трябва да се прави на гробището?

Продължете с четенето

Без категория

Древен българин „спи“ в пещерите на Тибет вече 2400 години! Очакват да се събуди и да поведе България!

Published

on

Тибет е наистина изумително мястo!

След изследване бе установено, че ДНК на хората от Тибет силно се различава от ДНК на останалите хора на Земята. Учените, провели изследването, твърдят, че тибетците принадлежат към мистериозна група.

Енергийните потоци на това отдалечено кътче от земята са по-разлини от където и да е било по света. От повече от век са известни легендите за тъй наречените Сомати(oт хинду Samadhi, има корени от санскрит), които живеят с векове в мистичните пещери в планините, предпазвани от странни енергийни полета. Тези хора живеят без храна и вода и се хранят само от енергията на мястото. Техните жизнени функции са забавени до предела, но технически те са все още живи, и съществуват с хилядолетия! 

През 30-те години на 20-ти век Хитлер изпраща няколко стабилно финансирани експедиции, които да разгадаят тайната на пещерите на Тибет.

Мистична енергия е спирала изследователите и техните придружители от SS. Според дневниците, когато влезли в определени пещери всички изпитвали пронизващо главоболие и не можели да продължат. Странните физически болки и психически стрес са подробно описани и в кнингите на проф.Ернст Мулдашев „В търсене на града на боговете – в обятията на Шамбала“. Мулдашев е несравним учен-офталмолог, като е първият лекар присаждал очи и е възвърнал зрението на стотици незрящи хора. Той е и шампион по ориентиране и провежда редица експедиции в Тибет, изследвайки именно феномена на хората Сомати.

През последните години китайците /новите „господари“ на Тибет“/ провеждат сериозни проучвания и експедиции в пещерите на мистичното място /въпреки острите протести на местни монаси, които редовно се самозапалват, както и остри критики от духовния водач Далай Лама./

Пещерите Пиянг са обект на една от новите научни експедиции на водещия китайски археолог Д-р Лу Кай Шек.

Преди седмици, изследователският екип на д-р Шек се натъква на изумителен стенен барелеф в една от пещерите, който е датиран от експертите от около 700 г. сл.н.е.

Прекрасни цветове и епични истории са изобразени на изгладената стена на пещерата.

Освен, че красиво, това произведение на изкуството съдържа разказ на древния език на тибетците наречен Калхи. Част от това, което е написано е особено интересно за нас българите! 

Ето какво успяват да преведат специалистите от древния скален надпис:

Древен пътешественик от народа наследник на боговете дойде в земите ни!Благородник в двора на Котис (Пряк превод от езика Калхи на древногръцки Κότυς – Името на Тракийски владетел, царувал по българските земи от 381 до 359 пр.н.е.!!!!), смел и смирен, пътувал с „цикли на небето“/може би имат в предвид лунни или слънчеви цикли – може би години/ за да достигне до светлината (образованието, проглеждането – други значения на думата на древния език).

Или на по-прост език:

Пътешественикът е пътувал с години докато стигне до тези места!

Този благородник ще се върне от САРСАН думата, която се смята, че значи Нирвана на древния език– състоянието на пълна душевна и енергийна хармония, в която живеят вечните обитатели на пещерите – състоянието, което им позволява да са физически живи на практика вечно!“.

Тибетска мумия със запазени жизнени функции!

Следващият откъс е изумителен:

Преводът е директен от езика Калхи, не може да бъде по ясен:
Смиреният благородник ще се завърне в земите на рождението на новия(цивилизования) човек, в земите на dānu /ДУНАВ!!!/ /Българската цивилизация е най-старата в света/, и ще поведе натъжения си народ към духовен и енергиен просперитет  /думата също има конотация на ВЛАСТ/.

Или по-просто казано:

Пътникът ще се събуди и ще се върне в земите на Дунавската цивилизация /ЗЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!/, ще оглави народа и България ще просперира, а може и да ръководи света!

Последните думи са акцентирани и изографисани със специален подчерк:

Водачи на света! 

/Дали не значи, че българите ще станат лидери на света?!/

Точно около надписа има нетипични за културата от този регион и период символи, които след внимателна инспекция са подобни на тези, намерени по древните могили у нас и досущ като тези, които виждаме на Розетата от плиска!

Даже и Д-р Шек коментира по научния китайски ТВ канал SFE, че най вероятно става въпрос за древен европеец от балканите, който спи в пещерите от хилядолетия и който, според легендата ЩЕ СЕ СЪБУДИ И ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ПРИ НАРОДА СИ, ЗА ДА ГО ПОВЕДЕ!

Неоспоримо е, че става въпрос за пътешественик, който е дошъл от най-древната цивилизация, тази на древните българи!

Изследванията на пещерите продължават, очакваме с нетърпение новини и разкрития от експедицията на Д-р Шек!

BRADVA.BG

Продължете с четенето

Без категория

US доклад предрече много смърт в България от К-19! Спасението е…

Published

on

Американският Институт за здравни показатели и оценки, който следи развитието на пандемията, публикува актуализирана прогноза развитието на заразата във всяка държава до 1 октомври 2020 г. Данните за България сочат, че при активно носене на маски и спазване на физическа дистанция ситуацията не би ескалирала много, макар да има ясна тенденция към увеличаване на случаите, уточнява bg-voice.com.

Не така стои въпросът обаче, ако не се спазват ограниченията. Тогава прогнозата е за много рязък скок на заболели и жертви до началото на есента. Масовата употреба на маски би намалила смъртните случаи дневно, които сега се изчисляват на средно 3,8 души. Тогава към октомври жертвите ще са до една дневно. При обратния сценарий се прогнозира скок на починалите до 14-17 души дневно.

Кривата на жертвите тръгва нагоре след началото на септември. Ако ситуацията и мерките са както досегашните, изследването прогнозира 903 смъртни случая у нас до 1 октомври. Към момента те са 211. При стриктни мерки, прогнозата е на покачване до началото на август, а след това до задържане и редки смъртни случаи. Това означава около 380 починали до 1 октомври. Ако мерките не се спазват, случаите до началото на есента ще са над 950.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новиниедин час ago

Ето как изглежда Лили Иванова на плажа – примата въведе нова мода (Снимки):

Примата на българската популярна музика, Лили Иванова , предизвиква интерес сред милионите си фенове от няколко поколения с всяка своя...

Новиниедин час ago

Ето какво се случи тази нощ в София след новите блокади

Очакваният сблъсък между протестиращи и полиция тази нощ така и не се състоя.  До последния момент различни протестиращи в онлайн...

Новини15 часа ago

Децата трябва да започнат училище присъствено

Ще бъдат толкова повече положителните резултати, колкото повече тестове се правят. Обикновено източникът на инфекция не се открива. Но епидемиологични...

Новини16 часа ago

Добрина! Мъж спря на магистрала да помогне, измина над 40 км без да се замисли!

Понякога един жест, който не ви коства много усилия, може да „спаси“ нечий ден. Такава е и историята на Флора...

Новини18 часа ago

Истината лъсна: Ето колко пари е прибрал провокаторът, нападнал журналисти на конференцията на ГЕРБ

Задържан е мъжът, който блъска и хвърля телефони на журналисти. Той бе заснет и да нанася удари на други присъствали...

Новини18 часа ago

Валери Симеонов: Протестите сериозно нарушават закона вече 30 дни

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък. Това...

Новини21 часа ago

Спипаха Мая Манолова да докладва лично на Румен Радев за блокадите в София. “Ало, г-н президент!” (ВИДЕО)

Провалената кандидат-кметица на София и бивш омбудсман Мая Манолова се разкри на кого докладва директно за уличните метежи срещу властта,...

Новини23 часа ago

Ясновидката на Берлускони: „България ще стане Швейцария на Балканите

Популярната ясновидка Теодора Стефанова, известна като Гадателката на Силвио Берлускони, даде добро предсказание за бъдещето на България и българския народ....

Новини23 часа ago

Помните ли Мъро от “Big Brother”? Вижте какво се случва с него сега

Той стана известен с участието си с във втори сезон на хитовото риалити през далечната 2005 година. Мариян Захариев премина...

Новини23 часа ago

14-годишно момче предсказа с пълна точност коронавируса и какво следва –

На 22 август 2019 г. в своя канал в YouTube 14-годишният Абигия Ананд предсказа с удивителна точност и епидемията от коронавирус, която...

Новини23 часа ago

Виц – Две блондинки се качват на автобус

Две блондинки се качват на автобус. Едната пита шофьора: – Господине, мога ли с този автобус да стигна до железопътната...

Новини23 часа ago

ИЗВЪНРЕДНО Призиви за кръв и нападения над полицаи в групата на Васил Божков! (СНИМКА)

Шокиращи призиви за кръв и нападения над политици и полицаи се разпространяват в групата на обвиняемия олигарх Васил Божков. Симпатизанти...

Новини24 часа ago

Майка и дъщеря помогнаха на инвалид, бяха пленени! Бити са жестоко, карали са ги да ядат от кофа!

Майка разказва за ужасяващия живот, с който се е сблъскала като „домашен роб“, след като тя и дъщеря й са...

Новини24 часа ago

Ракът на дебелото черво изпраща сигнали 2 години по-рано!

Д-Р КОСТАДИН ЗАРКОВ,началник на Първа хирургия в столичнатаПета градска многопрофилна болница Здравето на всеки човек е изцяло в неговите ръце....

Новиниедин ден ago

ИЗВЪНРЕДНО: Арестуваха Арман Бабикян след акцията срещу незаконните катуни в София

Бащата на фалшивите новини Арман Бабикян е задържан след акцията на МВР срещу незаконните палатки в центъра на София, предава...

Новиниедин ден ago

Пореден черен рекорд: Заразата с К-19 у нас расте главоломно!

Продължава да расте броят на нвоорегистрираните случаи с коронавирус. За съжаление през последните 24 часа и хората, които са загубили битката за...

Новиниедин ден ago

Извънредно: Спецакция на полицията разчисти блокадите на протестиращите в София СНИМКИ

Малко след 4:00 часа тази сутрин започна специализирана полицейска акция, с която органите на реда вдигнаха блокадите в София, вижда...

Новини2 дни ago

Доц. Кунчев предупреди за опасна К-19 шашма

При извършена проверка е било установено, че на българския пазар има над 100 козметични продукта, които са с претенции за...

Новини2 дни ago

Стана ясно как е забременяла и родила жената, която е в кома от 14 години

Новината, че 29-годишната жена, която от дълго време е в кома, неочаквано е родила момче, шокира медицинската общност. Инцидентът, както...

Новини2 дни ago

Жестоко убийство на 19-годишна родилка, от която са изрязали бебето –

Властите в САЩ разследват зловещо убийство. 19-годишно момиче, бременно в деветия месец, е било намерено мъртво в контейнер. Бебето е...

Реклама

Trending

error: Content is protected !!