Свържете се с нас

Новини

Пълен крах за Нинова: Корнелия избяга от БСП

Published

on

Пълен крах претърпя лидерката на БСП Корнелия Нинова по време на пленума на Националния съвет. Тя беше бламирана за четири важни решения, които искаше да бъдат приети.

А на финала на инфарктното заседание в салона на „Позитано“ 20 Нинова заедно с приближените й членове на тясното партийно ръководство в лицето на Изпълнителното бюро буквално са избягали от залата, пише Lupa.bg.

По този начин те искали да провалят кворума и да осуетят създаването на финансова комисия, която да разследва къде са потънали милиони левове от партийната каса. Днес бившият лидер на Столетницата Михаил Миков обяви, че става дума за 30 милиона лева, които са изчезнали. Предложението за създаване на такава комисия е било поискано от Кирил Добрев, който е основен опонент на Нинова в предстоящия за пръв път пряк избор на лидер на БСП. В крайна сметка до гласуването на комисия, която да провери финансовото състояние по време на управлението на Нинова от 1 януари 2017 до края на юни 2020 г., не се е стигнало поради липса на кворум.

Членовете на НС отхвърлиха доклада й за „социално-икономическите мерки“ за справяне с последиците от коронакризата. Те не приеха и решението, взето от ръководството “на подпис” и изтеглиха датите за пряк избор на председател и конгрес. Падна и предложението на Нинова за “подписка за народен вот”. А последният удар по Корнелия Нинова е бил отхвърлянето на финансовия отчет на партията за 2019 г. Той е бил подкрепен едва от 12 души, 3-ма са били против, а 58 са се въздържали.

Членове на Националния съвет коментираха, че никога досега лидер на БСП не е бил бламиран по такъв начин на пленум.

13,829 млн. лв. е изхарчила БСП през 2019 г., става ясно от отчета на Нинова, качен на сайта на партията. Сумата е с над 5 млн. повече от получените като приходи през годината 7,8 млн. лв. Червената партия обаче е започнала годината с преходен остатък от 2018 г. в размер на 6,462 млн. лв.

Червените са изхарчили почти всичко, което са имали спестено, защото отчитат, че са завършили 2019 г. само с 952 хиляди лева налични. От тях в разплащателни сметки са едва 380 хиляди, а останалите 572 хиляди са в брой, пише в отчета на “Позитано” 20.

БСП е изтеглила овърдрафт към стария си кредит и така дължи на банката 1,450 млн. лв. при около 1 млн. към предходната година. 245 хил. лв. пък са задълженията на партията за лизинга на колите ѝ.

Столетницата дължи на държавата близо 200 хил. лева за данъци и осигуровки за миналата година. Въпреки че е отчела като разходи за заплати и осигуровки близо 3,4 млн. лв.

Основните приходи на БСП са именно от държавата и от членски внос. За 2019 г. субсидията на партията е била 5,394 млн. лв., а от членски внос са събрани 1,145 млн. лв. През годината, в която имаше два вида избори – европейски и местни, партията е получила близо милион от дарения, като половината са под условие – т.е. дарени с конкретна цел. А червени кандидати за евродепутати и кметове са дали за кампаниите 237 хил. лв.

23 хиляди лева са приходите на БСП от отдавани под наем собствени имоти, а 62 хил. са постъпили в партийната каса от възстановени разходи, лихви и др. 9,7 млн. лв. е платила соцпартията за външни услуги и материали. Интересното е, че за изборите е дала 3,3 милиона, а като разходи за текуща политическа дейност отчита двойно повече – 6,4 милиона. 300 хиляди червените са платили за наеми и още толкова са им излезли служебните командировки и направените дарения за 2019 г.

Предложението на Нинова да се организира всенародна подписка за сваляне на правителството на Бойко Борисов е била подкрепена от 44 души, а 61 са гласували реално срещу него – 28 са били против и 33-ма са се въздържали. По информация на Lupa.bg обаче не става въпрос за никакви протестни действия срещу кабинета. Предложението е било направено от новия съратник на Нинова Янаки Стоилов, когото тя отскоро прави опит да реабилитира. И е било за протест пред ББР заради придобиването на акциите на ПИБ.

Междувременно в прессъобщенията, изпратени от „Позитано“ 20 няма и дума за отхвърлянето на тази подписка. Аргументите за отхвърлянето й са били, че тя е предложена без текст, а само по принцип. Идеята на Нинова за такава подписка бе силно критикувана от вътрешната й опозиция, според която подобен метод прилягал по-скоро на извънпарламентарна сила. А преди началото на пленума лидерката бе обвинена, че не използва парламентарните инструменти за сваляне на властта, които БСП има.

По повод широко промотирания от самата Нинова „план срещу кризата“, пък е станало ясно, че нито една част от него не е била обсъждана от пленума. Нещо повече, членовете на Националния съвет разбират за тези мерки също от прессъобщение, разпратено към медиите. И остават безкрайно учудени от съдържанието му, защото такъв план изобщо не е внасян на днешното заседание. От това е последвал пореден скандал в киносалона.

В крайна сметка се приема предложението на Кристиан Вигенин съветите към Националния съвет да предложат конкретни мерки. Тогава лидерът на ПЕС Сергей Станишев предложил следващата стъпка – БСП да стане инициатор на национална кръгла маса с цел постигането на консесус за харченето на 12 млрд. евро за справяне с кризата, в която да бъдат включени правителството, парламентарно представените партии, синдикатите, работодателите и неправителствените организации. Целта е там БСП да се представи с много ясни и конкретни мерки и част от ресурса да бъде разходван по определени от левицата теми и сфери.

По предложение на Красимир Янков е решено БСП да внесе през юли вот на недоверие за корупция към кабинета „Борисов-3“. Той ще е придружен с анализ и мерки от страна на левицата.

Снимка: Агнес Методиева
/bradva.bg

Продължете с четенето

Новини

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Published

onСняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра надморска височина, съобщи сайтът „Метео Балканс“.

Двуетажната постройка, която се вижда от заснетото видео, е затрупана от сняг.

В заслона се предлагат топла храна и напитки, той е  електрифициран чрез собствен генератор, взима питейната вода от извор над заслона и няма опасност за туристите.
Продължете с четенето

Новини

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Published

onАлександра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се проведе в Зимния дворец в София.

Състезателката на клуб „Денкова-Стависки“ получи за волната си програма втора по сила оценка от 99.48 точки, от които 44.52 за технически елементи и 54.96 за компоненти на програмата. Фейгин обаче беше първа в кратката програма и с общ сбор от 157.76 точки триумфира в надпреварата.

Втора е Миа Каролин Риса Гомес (Норвегия) със 156.51 точки, а трета се нареди Елена Агостинели от Италия със 150.20 точки.

В състезанието участват още четири националки. Кристина Григорова е четвърта със 150.18 точки, въпреки че беше втора в кратката програма. Ивелина Байчева е на седмо място със 126.19 точки, Симона Георгиева е десета със 115.96, а Мария Ставрева е на 13-о място с 84.00 точки.

При девойките победителка е българката Киара Христова със 137.76 точки, следвана от представителките на Турция Фатма Яде Карликли със 119.42 и Анна Денис Йоздемир със 117.80 точки.

Криста Георгиева се нареди на пето място със 115.36 точки, а останалите българки са след десета позиция в подреждането.

При мъжете златото взе Бурак Демирбога от Турция с 220.23 точки.

Беат Шюмперли зае четвърто място със 167.63 точки, Филип Каймакчиев е пети със 167.05, Лари Луполоувър е на шеста позиция със 145.68 точки, а Александър Златков не излезе за волната програма.

При юношите първи е Михаел Мосхаев (Израел) със 114.99 точки, следван от българите Росен Пеев със 107.90 и Александър Качамаков с 93.11 точки.

В турнира участваха около 270 състезатели във всички възрасти от България, Турция, Италия, Сърбия, Казахстан, Израел, Украйна, Австрия, Хърватия, Гърция, Норвегия, Великобритания и други.
Продължете с четенето

Новини

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Published

onЮлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си на ко водещ в предаването „На кафе“ по Нова телевизия. Оказва се обаче, че колкото и харизматичен да е за зрителите, в личния му живот не всичко е розово. Стана ясно и защо жената на Юлиан Константинов е взела решение да се разведе с него.

Оперният певец Юлиан Константинов се намира в един от най-тежките периоди от живота си, защото дългогодишната му съпруга Юлия се разведе с него, пишат от show.blitz.bg. Причината е предвидима – изневяра. Според запознати със семейния живот на 56-годишния панелист в „На кафе“ става въпрос за знойна блондинка от Пловдив, която му взела акъла и за която жена му разбрала. Освен това тази изневяра съвсем не била първата.

Докато в началото за похожденията на Константинов знаели малцина от обкръжението му, благодарение на медиите, преди 6 години последното му любовно увлечение станало достояние на цяла България. Юлия не могла да преглътне публичния резил и подала молба за развод. Че вече е разведен мъж, братът на войлейболния ас Пламен Константинов потвърди в едно от изданията на „На кафе“.

„Юлиан беше съсипан. Какво ли не направи, за да му прости, но жена му беше много наранена“, споделят техни приятели. Двамата били заедно от 20 години, през половината от които били само гаджета. Предложението му за брак изобщо не било романтично. „Какви ли не работи измислят хората – вадят пръстени от някакви супи или рула, водят момичетата на върхове и падат на колене. Този драматизъм го има и в нашия жанр. Но приличам ли ви на характерен оперен певец? Точно затова не го направих така“, разказвал е Юлиан.

Решението за развод било изненада за най-близките им хора, тъй като Юлиан и Юлия смятали, че имат кармична връзка. Освен съвпаденията със собствените им имена се оказало, че и братята им са учили в един клас и носят едно и също име – Пламен. Даже и бабите на Юлия и Юлиан са с името Елена. Срещнали се случайно в столичен трамвай номер 9. „Познах го, без да го бях виждала преди“, споделяла е русокосата красавица за първата среща с бившия си мъж. Тогава тя била едва на 17 години, а страната ни преживявала тежка финансова криза. Двамата живеели на ръба, с много ограничен бюджет.

„Почти нямаше къде да се ходи – излизахме на сладкарница, купувахме си дъвки и „Туйкс“, който разделяхме на две, беше много актуален“, спомня си Юлия. Тя била запленена от певческия му талант, а световноизвестният бас току-що бил изкарал казармата. Колебаел се какво да кандидатства и първоначално планирал да е в специалност „Естрада” в Консерваторията.

Юлия пък завършила гимназия и започнала да учи „Финанси и кредит“ с профил „Банково дело“ в тогавашния ВИИ „Карл Маркс“. Дипломира се и 4 години работи в банка, като стига до шеф на „Кореспондентски отношения“. Точно тогава обаче е периодът на големите фалити и банката, в която работела, била закрита.

През 1992 г. Юлиан направил дебюта си на софийска сцена, а след това завалели предложенията за участия по цял свят. Двамата още не били официално женени, но Юлия го следвала навсякъде и заедно обиколили света – пътували до Аржентина, Австралия, Япония, Щатите, Германия, Франция, Италия и Испания. През 1998 г. Константинов паднал на крака пред входната врата на дома им, а Юлия получила пръстен с 9 диаманта, предаван от поколение на поколение в рода му.

Съпругата му се оказала петата жена в семейството, която носела на ръката си старинното бижу. Двамата сложили подпис в гражданското на 30 октомври. Сватбената церемония била на следващия ден във вече забранената за венчавки катедрала „Св. Александър Невски“, а веселбата – в ресторант „Максим”. Година по-късно се ражда по-големият им син Георги, кръстен на бащата на певеца. 7 години по-късно се ражда и по-малкият Никола. Нито един от двамата им сина обаче не е наследил певческия талант на татко си.

Заради Юлия, която е собственик на популярни сайтове за мода, култура и лайфстайл, преди десетина години той ограничил пътуванията до минимум, тъй като искал да е по-близо до семейството си. Константинов чувствително намалил броя на ангажиментите си, макар че му било мъчно за голямата сцена. Уви, това не спасило брака му, пише „Хотарена“. Според запознати, в момента Юлиан Константинов е в доста тежки отношения с вече бившата си жена. Ако се вярва на слуховете, съпругата му дори го обвинявала в домашно насилие и си изкарала ограничителна заповед срещу него. В момента дамата имала нов мъж до себе си.
Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини3 месеца ago

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Сняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра...

Новини3 месеца ago

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Александра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се...

Новини3 месеца ago

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Юлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си...

Новини3 месеца ago

Покойната съпруга на Иво Аръков била адвокатка и

Иво Аръков има зад гърба си брак с руска адвокатка, която починала миналата година през октомври в Лондон. След разлъката двамата...

Новини4 месеца ago

ООН извади България от списъка на развитите страни

България вече не е от групата на най-високо развитите държави в света. Това показва класация на Индекса на човешкото развитие...

Новини4 месеца ago

Скръбна вест: Отиде си любима на поколения българи актриса

След дълго и тежко боледуване на 74 години почина актрисата Добринка Станкова, съобщи Lupa.bg, като се позова на близки до семейството й....

Новини4 месеца ago

Голяма верига хранителни магазини стъпва в България, търсят служители за 1450 лeвa бруто

Гepмaнcĸaтa вepигa мaгaзини зa xpaнитeлни cтoĸи Міх Маrkt oфициaлнo влизa нa бългapcĸия пaзap, cлeд ĸaтo пpeди няĸoлĸo мeceцa ce зaгoвopи...

Новини4 месеца ago

Унгария подписва нов договор с „Газпром“ при много по-изгодни цени и условия…

Докато намалява доставките за едни, руският концерн е щедър към други Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския...

Новини4 месеца ago

Родители убиват детето си, а след това лекарят открива покъртителна бележка в ръката на момчето

Това е история за малко момче с голямо сърце. И това е история, която всеки трябва да прочете. Историята е...

Новини4 месеца ago

Владимир Путин обяви мобилизация в Русия и заплаши Запада

Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците. В него той обяви частична мобилизация на населението. За да защитим нашата...

Новини4 месеца ago

Нагло пияната и дрогирана ученичка Диана, която помете 5 коли, се примоли жално, иска на училище

Софийският районен съд реши 18-годишното момиче, което помете пет коли след употреба на алкохол и наркотици, да бъде освободено от ареста с мярка за неотклонение „парична гаранция в...

Новини4 месеца ago

Огромна трагедия с жена на улица “Първи май“, приготвила си дрехи за погребението и се обесила

62-годишна кърджалийка сложи край на живота си около 18:00 часа вчера, пише 24rodopi.com. Самотно живеещата жена приготвила дрехи за погребението...

Новини4 месеца ago

Христо Гърбов: Омерзен съм от избори! Политиците са по-големи актьори и от нас актьорите

Христо Гърбов казва, че е загубил надежда за възстановяването на България. Актьорът, който скоро ще отпразнува 65-ия си рожден ден,...

Новини4 месеца ago

Ядрени подводници на Русия изплуваха край Аляска

Руската армия изживява най-тежкия си момент от войната, откакто украинските войници предприеха контранастъпление, в резултат на което си върнаха някои...

Новини4 месеца ago

Внимание! Банките започват проверки откъде са парите в сметките ви

Медийни публикации и сигнали за пране на пари ще са основание за вземане на мерки Банките в ЕС, включително в...

Новини4 месеца ago

Вият сирени! Мълния уби 28-годишен мъж в гаража му в Ямбол! Парамедиците са в шок

Трагичен инцидент уби млад мъж в гараж. „Мъж на 28 години загина след удар от гръмотевица в гараж в ямболското...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Емили дрогирана на тротинетката, чака я затвор

Емили, станал/а известна с рисковото си каране на тротинетка, е в „Пирогов” с охлузвания след удар в микробус, за който...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Германия спира да приема украинци

Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище от други страни, дванадесет от 16-те германски провинции в момента...

Новини4 месеца ago

Потвърдено: Акцията на ДАНС в „Булгаргаз“ е срещу Киро Петков и Асен Василев! Ще ги арестуват ли!?

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз“, съобщи БНР. Само от прокуратурата засега не потвърждават информацията. Най-вероятно...

Новини4 месеца ago

Шефът на БНБ разкри: Ето какво ще стане с доходите и левовете ви в банката след преминаването в евро

Присъединяването към Еврозоната ще доведе до увеличаване на доходите. Това бомбастично изявление направи управителят на Българската народна банка Димитър Радев....

Реклама

Trending

Copyright © 2022