Свържете се с нас

Новини

Родители убиват детето си, а след това лекарят открива покъртителна бележка в ръката на момчето

Published

on

Това е история за малко момче с голямо сърце. И това е история, която всеки трябва да прочете. Историята е за Иван, но в крайна сметка не е само за него.

Това е по-скоро за милиони други деца като Иван, които живеят в един и същ кошмар в света днес.

Дори тази история на Иван да е измислена, нейното послание ме трогна дълбоко. Не трябва да пренебрегваме този въпрос. Не трябва да забравяме Иван.

“Казвам се Иван и съм на 7 години. Обичам майка ми и татко ми, но и аз се страхувам много от тях. Често ме удряха и не разбирам защо. Тази сутрин се събудих и отидох на училище. Аз съм добър ученик и моят учител ме харесва.

Харесвам и всичките си съученици, но нямам приятели. Ето защо обикновено оставам вътре по време на ваканиците. Никой не иска да играе с мен. Опитах се да се сприятеля с другите деца, но те ме отхвърлиха и ми казаха, че съм отвратителен.

Те ми се смеят, защото нося едни и същи износени дънки, тениска и скъсани обувки всеки ден.

Един ден след училище влязох в салона и откраднах яке, което висеше там дълго време, на никой не му липсваше. С него се прибра вкъщи сам и през снежната буря.

Треперех от студ и беше трудно да се движа срещу силния вятър. Изведнъж някой ме бутна напред, паднах в снега и някой ме притисна в лицето. Тогава чух:

„Никой не те харесва. Идиот! „

Те ме ритаха в гърба и в стомаха, после избягаха и ме оставиха в студения сняг. Плаках. Не защото ми беше студено, или имах ран, плаках, защото нямах нито един приятел, въпреки че ми харесваха всички останали. Щом се прибрах вкъщи, майка ми се затича и ме сграбчи за косата.

„Къде беше? Защо си толкова мокър и мръсен? Проклето дете, няма да вечеряш, отивай си в стаята, там ще стоиш.

Направих, както ми каза майка ми, влязох в стаята си и не излязох до следващия ден, въпреки че бях много гладен и замръзвах от студ. Оценките ми се влошиха и всеки път, когато татко научаваше, ме удряше силно. Веднъж ме удари толкова силно, че не можех да движа показалеца си, а той никога не се оправи и всички деца ми се смееха.

Един ден почувствах много силна болка в гърдите.

Мама и татко не се интересуваха, че ме боли. Вечерта лежах в леглото си и исках само едно нещо. Искаше ми се да не ме боли повече, защото не исках да дразня мама и татко. Обичам ги толкова много, наистина.

На следващия ден в училище ни казаха да нарисуваме най-голямата си мечта. Другите деца рисуваха коли, ракети и хубави кукли. Аз не. Не защото не харесвам тези неща, а защото това, което исках най-много, беше майка и татко да ме обичат. Така че аз нарисувах едно семейство.

Една майка, един баща и техният син. Те си играеха и всички бяха щастливи. Докато рисувах, плаках тихо. Бих искал да имам майка и баща, които ме обичат. Когато беше мой ред да покажа моята картина на класа, всички се смееха.

Застанах пред класа и обясних:

„Най-голямата ми мечта е семейство“.

Смехът стана по-силен. Започнах да плача и казах:

„Моля ви, не ми се смейте, това е най-голямата ми мечта! Можете да ме удряте, можете да ме мразите, но моля ви, моля те не ми се смейте.

Искам родители като вашите, които ме прегръщат и ми се смеят, които ме вземат след училище и са щастливи да ме видят. Знам, че съм грозен и слаб, знам, че имам крив пръст, но моля те не ми се присмивайте.

Учителят се опита да изтрие сълзите ми, мисля, че някои деца ме разбраха, но мнозина продължиха да се смеят.

Един ден, когато правихме тест, аз не се справих добре. Знаех, че майка ми ще бъде много разстроена. Страхувах се да се прибера вкъщи, но не знаех къде да отида. Бавно се прибирах, но не исках. Майка ми се ядоса. Тя ме сграбчи и ме хвърли на пода, ударих си силно крака.

После ме удари в главата два пъти. Просто лежах там, не можех да стана. Това наистина боли. Но майка ме остави там на пода. Когато се върна, ми каза да почистя бъркотията, иначе когато татко се прибере вкъщи, наистина ще ме бие.

Помолих мама да не му казва нищо, но когато вдигнах поглед, видях, че вече е на прага.

Когато мама му каза за теста, той ме издърпа от пода, разтърси ме и ме удари. После не помня нищо. Събудих се в болницата. Погледнах към ръката си, не можах да докосна нито един от петте ми пръста. Погледнах през прозореца и плаках.

Знаеш ли защо плаках?

Не знам какво да ме прегърне майка ми. Родителите ми просто ме биеха, но все пак ги обичам. Винаги съм правил всичко възможно, бях добър в училище, но те все още не ме харесват.

Един ден разлях чашата си, а те ме удариха отново. Изведнъж отново усетих болка в гърдите си. Казах на майка ми, но не й пукаше. След известно време отново трябваше да отида в болницата, никой не дойде да ме види.

Лекарят каза, че майка и татко вероятно ще дойдат на следващия ден, но не го направиха. Чаках и чаках, но никой не дойде. Обичам родителите си така или иначе. Два дни по-късно Иван умира от нараняванията си. В ръката му лекарите намират писмо, което не бе написал ясно.

„Скъпи майка и татко, ужасен съм, защото съм грозен, отвратителен и глупав. Съжалявам, защото не можете да ме обичате.

Никога не съм искал да ви дразня. Всичко, което исках, беше да ви прегърна и да чуя, че някога сте ме обичали. Татко, аз просто исках да играеш с мен, да държиш ръката ми на разходка или да пееш с мен.
Знам, че съм жалък за теб.“

Тогава малкото сърце на Иван спря.

Тази история е била първоначално написана на руски език. Не знам, дали е вярна, но мисля, че това няма значение. Сама по себе си е невероятно важна все пак!

Всички деца имат право да бъдат обичани. Все още злоупотребата с деца се случва всяка секунда, всяка минута, всеки час и всеки ден. Във всички страни, всички градове и всички училища.

Домът на детето трябва да бъде свободен от насилие и безопасно място. Децата се нуждаят от любов, нежност и близост, а понякога прегръдката може да струва много повече, отколкото някога сте могли да си представите.

Моля, споделете тази история с всичките си приятели във Facebook, за да напомни на всички, че никое дете не би трябвало да се чувства зле.

Източник: zajenata.bg

Продължете с четенето

Новини

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Published

on

Сняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра надморска височина, съобщи сайтът „Метео Балканс“.

Двуетажната постройка, която се вижда от заснетото видео, е затрупана от сняг.

В заслона се предлагат топла храна и напитки, той е  електрифициран чрез собствен генератор, взима питейната вода от извор над заслона и няма опасност за туристите.

Продължете с четенето

Новини

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Published

on

Александра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се проведе в Зимния дворец в София.

Състезателката на клуб „Денкова-Стависки“ получи за волната си програма втора по сила оценка от 99.48 точки, от които 44.52 за технически елементи и 54.96 за компоненти на програмата. Фейгин обаче беше първа в кратката програма и с общ сбор от 157.76 точки триумфира в надпреварата.

Втора е Миа Каролин Риса Гомес (Норвегия) със 156.51 точки, а трета се нареди Елена Агостинели от Италия със 150.20 точки.

В състезанието участват още четири националки. Кристина Григорова е четвърта със 150.18 точки, въпреки че беше втора в кратката програма. Ивелина Байчева е на седмо място със 126.19 точки, Симона Георгиева е десета със 115.96, а Мария Ставрева е на 13-о място с 84.00 точки.

При девойките победителка е българката Киара Христова със 137.76 точки, следвана от представителките на Турция Фатма Яде Карликли със 119.42 и Анна Денис Йоздемир със 117.80 точки.

Криста Георгиева се нареди на пето място със 115.36 точки, а останалите българки са след десета позиция в подреждането.

При мъжете златото взе Бурак Демирбога от Турция с 220.23 точки.

Беат Шюмперли зае четвърто място със 167.63 точки, Филип Каймакчиев е пети със 167.05, Лари Луполоувър е на шеста позиция със 145.68 точки, а Александър Златков не излезе за волната програма.

При юношите първи е Михаел Мосхаев (Израел) със 114.99 точки, следван от българите Росен Пеев със 107.90 и Александър Качамаков с 93.11 точки.

В турнира участваха около 270 състезатели във всички възрасти от България, Турция, Италия, Сърбия, Казахстан, Израел, Украйна, Австрия, Хърватия, Гърция, Норвегия, Великобритания и други.

Продължете с четенето

Новини

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Published

on

Юлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си на ко водещ в предаването „На кафе“ по Нова телевизия. Оказва се обаче, че колкото и харизматичен да е за зрителите, в личния му живот не всичко е розово. Стана ясно и защо жената на Юлиан Константинов е взела решение да се разведе с него.

Оперният певец Юлиан Константинов се намира в един от най-тежките периоди от живота си, защото дългогодишната му съпруга Юлия се разведе с него, пишат от show.blitz.bg. Причината е предвидима – изневяра. Според запознати със семейния живот на 56-годишния панелист в „На кафе“ става въпрос за знойна блондинка от Пловдив, която му взела акъла и за която жена му разбрала. Освен това тази изневяра съвсем не била първата.

Докато в началото за похожденията на Константинов знаели малцина от обкръжението му, благодарение на медиите, преди 6 години последното му любовно увлечение станало достояние на цяла България. Юлия не могла да преглътне публичния резил и подала молба за развод. Че вече е разведен мъж, братът на войлейболния ас Пламен Константинов потвърди в едно от изданията на „На кафе“.

„Юлиан беше съсипан. Какво ли не направи, за да му прости, но жена му беше много наранена“, споделят техни приятели. Двамата били заедно от 20 години, през половината от които били само гаджета. Предложението му за брак изобщо не било романтично. „Какви ли не работи измислят хората – вадят пръстени от някакви супи или рула, водят момичетата на върхове и падат на колене. Този драматизъм го има и в нашия жанр. Но приличам ли ви на характерен оперен певец? Точно затова не го направих така“, разказвал е Юлиан.

Решението за развод било изненада за най-близките им хора, тъй като Юлиан и Юлия смятали, че имат кармична връзка. Освен съвпаденията със собствените им имена се оказало, че и братята им са учили в един клас и носят едно и също име – Пламен. Даже и бабите на Юлия и Юлиан са с името Елена. Срещнали се случайно в столичен трамвай номер 9. „Познах го, без да го бях виждала преди“, споделяла е русокосата красавица за първата среща с бившия си мъж. Тогава тя била едва на 17 години, а страната ни преживявала тежка финансова криза. Двамата живеели на ръба, с много ограничен бюджет.

„Почти нямаше къде да се ходи – излизахме на сладкарница, купувахме си дъвки и „Туйкс“, който разделяхме на две, беше много актуален“, спомня си Юлия. Тя била запленена от певческия му талант, а световноизвестният бас току-що бил изкарал казармата. Колебаел се какво да кандидатства и първоначално планирал да е в специалност „Естрада” в Консерваторията.

Юлия пък завършила гимназия и започнала да учи „Финанси и кредит“ с профил „Банково дело“ в тогавашния ВИИ „Карл Маркс“. Дипломира се и 4 години работи в банка, като стига до шеф на „Кореспондентски отношения“. Точно тогава обаче е периодът на големите фалити и банката, в която работела, била закрита.

През 1992 г. Юлиан направил дебюта си на софийска сцена, а след това завалели предложенията за участия по цял свят. Двамата още не били официално женени, но Юлия го следвала навсякъде и заедно обиколили света – пътували до Аржентина, Австралия, Япония, Щатите, Германия, Франция, Италия и Испания. През 1998 г. Константинов паднал на крака пред входната врата на дома им, а Юлия получила пръстен с 9 диаманта, предаван от поколение на поколение в рода му.

Съпругата му се оказала петата жена в семейството, която носела на ръката си старинното бижу. Двамата сложили подпис в гражданското на 30 октомври. Сватбената церемония била на следващия ден във вече забранената за венчавки катедрала „Св. Александър Невски“, а веселбата – в ресторант „Максим”. Година по-късно се ражда по-големият им син Георги, кръстен на бащата на певеца. 7 години по-късно се ражда и по-малкият Никола. Нито един от двамата им сина обаче не е наследил певческия талант на татко си.

Заради Юлия, която е собственик на популярни сайтове за мода, култура и лайфстайл, преди десетина години той ограничил пътуванията до минимум, тъй като искал да е по-близо до семейството си. Константинов чувствително намалил броя на ангажиментите си, макар че му било мъчно за голямата сцена. Уви, това не спасило брака му, пише „Хотарена“. Според запознати, в момента Юлиан Константинов е в доста тежки отношения с вече бившата си жена. Ако се вярва на слуховете, съпругата му дори го обвинявала в домашно насилие и си изкарала ограничителна заповед срещу него. В момента дамата имала нов мъж до себе си.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини3 месеца ago

Страхотна вест! Падна първи сняг в България! Трупа яко ВИДЕО

Сняг заваля над заслона „Тевно езеро“, намиращ се в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро с 2512 метра...

Новини3 месеца ago

Александра Фейгин спечели златния медал в международния турнир по фигурно пързаляне

Александра Фейгин спечели златния медал при жените в десетото издание на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който се...

Новини3 месеца ago

Лична драма: Юлиан Константинов е съсипан, разбра се защо жена му го напусна

Юлиан Константинов е сред българските известни личности, които като цяло се харесват на хората. Той стана особено популярен в ролята си...

Новини3 месеца ago

Покойната съпруга на Иво Аръков била адвокатка и

Иво Аръков има зад гърба си брак с руска адвокатка, която починала миналата година през октомври в Лондон. След разлъката двамата...

Новини4 месеца ago

ООН извади България от списъка на развитите страни

България вече не е от групата на най-високо развитите държави в света. Това показва класация на Индекса на човешкото развитие...

Новини4 месеца ago

Скръбна вест: Отиде си любима на поколения българи актриса

След дълго и тежко боледуване на 74 години почина актрисата Добринка Станкова, съобщи Lupa.bg, като се позова на близки до семейството й....

Новини4 месеца ago

Голяма верига хранителни магазини стъпва в България, търсят служители за 1450 лeвa бруто

Гepмaнcĸaтa вepигa мaгaзини зa xpaнитeлни cтoĸи Міх Маrkt oфициaлнo влизa нa бългapcĸия пaзap, cлeд ĸaтo пpeди няĸoлĸo мeceцa ce зaгoвopи...

Новини4 месеца ago

Унгария подписва нов договор с „Газпром“ при много по-изгодни цени и условия…

Докато намалява доставките за едни, руският концерн е щедър към други Унгария съобщи, че е подписала нова сделка с руския...

Новини4 месеца ago

Родители убиват детето си, а след това лекарят открива покъртителна бележка в ръката на момчето

Това е история за малко момче с голямо сърце. И това е история, която всеки трябва да прочете. Историята е...

Новини4 месеца ago

Владимир Путин обяви мобилизация в Русия и заплаши Запада

Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците. В него той обяви частична мобилизация на населението. За да защитим нашата...

Новини4 месеца ago

Нагло пияната и дрогирана ученичка Диана, която помете 5 коли, се примоли жално, иска на училище

Софийският районен съд реши 18-годишното момиче, което помете пет коли след употреба на алкохол и наркотици, да бъде освободено от ареста с мярка за неотклонение „парична гаранция в...

Новини4 месеца ago

Огромна трагедия с жена на улица “Първи май“, приготвила си дрехи за погребението и се обесила

62-годишна кърджалийка сложи край на живота си около 18:00 часа вчера, пише 24rodopi.com. Самотно живеещата жена приготвила дрехи за погребението...

Новини4 месеца ago

Христо Гърбов: Омерзен съм от избори! Политиците са по-големи актьори и от нас актьорите

Христо Гърбов казва, че е загубил надежда за възстановяването на България. Актьорът, който скоро ще отпразнува 65-ия си рожден ден,...

Новини4 месеца ago

Ядрени подводници на Русия изплуваха край Аляска

Руската армия изживява най-тежкия си момент от войната, откакто украинските войници предприеха контранастъпление, в резултат на което си върнаха някои...

Новини4 месеца ago

Внимание! Банките започват проверки откъде са парите в сметките ви

Медийни публикации и сигнали за пране на пари ще са основание за вземане на мерки Банките в ЕС, включително в...

Новини4 месеца ago

Вият сирени! Мълния уби 28-годишен мъж в гаража му в Ямбол! Парамедиците са в шок

Трагичен инцидент уби млад мъж в гараж. „Мъж на 28 години загина след удар от гръмотевица в гараж в ямболското...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Емили дрогирана на тротинетката, чака я затвор

Емили, станал/а известна с рисковото си каране на тротинетка, е в „Пирогов” с охлузвания след удар в микробус, за който...

Новини4 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО! Германия спира да приема украинци

Поради големия брой бежанци от Украйна и лица, търсещи убежище от други страни, дванадесет от 16-те германски провинции в момента...

Новини4 месеца ago

Потвърдено: Акцията на ДАНС в „Булгаргаз“ е срещу Киро Петков и Асен Василев! Ще ги арестуват ли!?

Агенти на ДАНС влязоха в Министерството на енергетиката и  Булгаргаз“, съобщи БНР. Само от прокуратурата засега не потвърждават информацията. Най-вероятно...

Новини4 месеца ago

Шефът на БНБ разкри: Ето какво ще стане с доходите и левовете ви в банката след преминаването в евро

Присъединяването към Еврозоната ще доведе до увеличаване на доходите. Това бомбастично изявление направи управителят на Българската народна банка Димитър Радев....

Реклама

Trending

Copyright © 2022