Свържете се с нас

Новини

САМО ЗА ЖЕНИ! Ето каква е съдбата ви според датата на раждане

Published

on

Денят, в който сте родени, разкрива твърде много за характера ви, отколкото смятате. Още древните египтяни са смятали, че датата на раждане определя поразително точно същността ни – нещо, в което ще се убедите и самите Вие! Особено дамите. Вижте какво представлявате според датата, на която сте родени:

1 – Ако сте родени на 1-ви, не е никак изненадващо, че трудно оставате незабелязани в тълпата. Погледите на околните винаги са насочени към вас, тъй като се отличавате. В работата си действате със замах и без проблем поставяте конкурентите си на колене. Имате силна воля и похвални амбиции. Околните ви следват и признават за истински лидери. В любовен план сте малко безразлични и дистанцирани, но това е само маска. Всъщност, сте изключително страстни и темпераментни личности.

2 – Родените на 2-ри са директни и добронамерени. С тях можете да бъдете спокойни – те нямат да ви подлеят вода и да ви предадат, когато най-малко очаквате. Е, може и да покажат острите си нокти, но само когато ги предизвикате! Страхуват се от самотата и затова често правят грешки в любовта.

3 – Родените на тази дата са до болка истински, имунизирани срещу лицемерие и измамно поведение. Имат всички шансове да постигнат успех на работното място, ако се занимават с журналистика и шоубизнес. Трудно прощават предателството в любовта, но също така не губят време и усилия да си отмъщават.

4 – Жените, родени на 4-ти, са много добре организирани, дисциплинирани и отговорни. На тях може наистина да се разчита във всяко едно отношение. Поставят ли си цел, я следват сляпо и упорито, като понякога изненадват и самите себе си. Не си играйтеи не прекалявайте с добротата им , защото ще бъдете игнорирани за дълго време.

5 – Родените на 5-ти са талантливи, пълни с интересни идеи и нестандартни решения на всеки проблем. Когато другите се отчайват от трудностите, те правят точно обратното – стават още по-позитивни и усмихнати. Чувството им за хумор е заразно, затова имат много приятели.

6 – Жените, родени на 6-ти, са малко подозрителни, но пък добронамерени. Умеят да се грижат за близките си, а в работата си са истински педанти. Не са конфликтни личности, но веднъж наберат ли скорост, нямат спиране.

7 – Родените на 7-ми са раними и чувствителни, с което понякога натоварват околните. Стремят се към перфекционизъм, което често ги задъхва от усилия. Не се доверяват лесно, но веднъж направят ли го, изискват много. Нуждаят се от разнообразие в любовта, затова трудно биха се задържали със скучен партньор.

8 – Жените, родени на това число, са самостоятелни, независими и свободолюбиви. Не обичат да им казват какво да правят и да им налагат мнението си, дори да става въпрос за любимия човек. Не понасят арогантността и насилието, затова им се противопоставят с всички средства.

9 – Родените на 9-ти са съобразителни, внимателни и грижовни. Те могат да дадат много на приятелите и близките си, без да искат нищо в замяна. Имат успех в хуманитарните сфери, приспособяват се към всеки колектив. В любовта се раздават докрай и дават пълната си подкрепа на партньора, дори когато изобщо не я заслужава.

10 – Този тип жени обичат да властват и да покоряват. Мъжете за тях са “плячка”, но пък често попадат в собствените си капани. Могат да се привържат трайно към един мъж, ако открият нещо различно и уникално в него.

11 – Родените на 11-ти са с богато въображение и още по-богати мечти и цели. Развиват се добре в професии, които им дават свобода. Искат да творят, а не да плагиатстват. За тях няма нищо по-важно от индивидуалността и идеалите им.

12 – Родените на 12-ти знаят отлично цената на успеха. Преминават през много изпитания по пътя си, но никога не се предават. Сменят рязко настроенията си и държат партньорите си в напрежение. С тях никога не е скучно!

13 – Тези дами са пълни с креативни идеи и големи планове. Добре работят в екип, защото оценяват усилията на колегите си. Жените тайно им завиждат, а мъжете ги преследват заради уникалния им чар и харизма.

14 – Не си играйте с родените на 14-ти! Тези жени са умни и трудно могат да бъдат заблудени. Не обичат да им дават съвети, но пък тайно се учат от тях. Не са склонни да признават грешките си пред хората. Понякога са повърхностни и безотговорни, но това е част от чара им.

15 – Родените на 15-ти обичат семейния уют и държат на семейството си. Тези сърцати дами са истинска благословия за умния мъж, който умее да цени грижите и усилията им. Освен това, те не са взискателни и претенциозни, което е голям техен плюс.

16 – Тези момичета са магнетични и чаровни. Правят впечатление с чувството си за хумор и позитивно отношение към живота. Осъзнават преимуществата си и никога не се подценяват. В любовта проявяват инат, но пък са неповторими.

17 – Истински късметлийки – това са жените, родени на 17-ти! Те са галеници на Съдбата, затова е добре да се възползват от късмета си. Понякога са хитри и манипулативни, друг път – открити и честни. В любовта изискват повече усилия от партньора си, но пък резултатът си заслужава.

18 – Те са добронамерени, честни и откровени – истински приятели и верни партньори в живота. Не пренасят горчивия си опит в любовта във всяка нова връзка, което е достойно за уважение.

19 – Жените, родени на 19-ти, са интересни, романтични и темпераментни. Имат много приятели, защото намират общ език с всеки. Рядко се случва да спретнат скандал, защото избягват конфликтните ситуации.

20 – Родените на тази дата дами са отдадени на любовта във всичките й измерения. Лесно се обиждат и носят душевните си рани с години. Бъдете внимателни с тях, защото са крехки и раними.

21 – Жените, родени на 21-ви, са динамични, бързи и смели. Действат със замах и смайват враговете си. Мъжете ги обожават, защото признават качествата им. В любовта могат да дадат много, но и изискват много от човека до себе си.

22 – Тези мацки изглеждат дистанцирани и студени, но пък са добри организатори и лидери. Изискват точност и прецизност от околните, които не получават винаги. Това предизвиква острите им реакции. В любовта са откровени и практични, не спестяват нищо, но и не искат да бъдат заблуждавани с красиви лъжи.

23 – Родените на 23-ти момичета са изключително интересни, специални и талантливи. Винаги търсят забавната страна на нещата, защото не понасят рутината и скуката. В любовта търсят емоции и страст – не ги ли получат, бягат!

24 – Тези мацки са родени лидери. Имат удивително точна преценка за хората и рядко грешат. Поемат смело отговорности и действат разумно. В любовта се обвързват с мъж на тяхното ниво и никога – с нещо по-малко!

25 – За тези момичета разумът и логиката са определящи в живота. Те не поемат излишни рискове и винаги залагат на сигурното. Трудно допускат нови хора до себе си, не и преди да са ги проверили обстойно.

26 – С тези момичета шега не бива! Те са амбициозни, напористи и целенасочени. Поставят ли си цел, постигат я и то с изненадваща лекота. В любовта търсят уважение и признателност. Почувства ли се неоценени, бързо ще си намерят друг, който да ги цени повече!

27 – Тези дами са готови на всичко за приятелите и любимите си хора. Ще пренебрегнат своите нужди в името на другите, затова са безценни съкровища. Те са щедри, искрени и чувствителни – такива са и в любовта.

28 – По-кротко с жените, родени на 28-ми, защото те не се шегуват! Силни, властни и целенасочени, те обичат винаги да доминират. Винаги има какво да кажат и на какво да ви научат.

29 – Родените на 29-ти следват сляпо идеалите си. Обикновено, са хора на изкуството, отдадени на любовта, но и малко наивни. Отказват да живеят в реалността, защото е прекалено сурова и неприветлива.

30 – Тези специални дами владеят ораторското изкуство до съвършенство. Използват думите с такава точност, че могат да въздействат на всеки. В любовта показват похвално въображение и новаторство, заради което рядко бъдат изоставяни.

31 – Дамите, родени на 31-ви, са търпеливи, умни и находчиви. Могат да чакат търпеливо, за да постигнат целите си. Не вярват на бързия успех! Не допускат лесно мъжете в живота си и не правят компромиси с принципите си.

Продължете с четенето

Новини

Времето полудя! Сняг се сипе на парцали на това място у нас СНИМКА

Published

on

Силен сняг вали в момента на връх Мусала в Рила. Това съобщиха от Meteo Bulgaria.

Температурата на първенеца на Балканите е 0 градуса и това е причината за обилния снеговалеж.

„Тази година на Мусала Август е по снежен от Юли“, коментира планинарят Росен Димитров.

Това не е първият снеговалеж у нас след края на зима 2022/2023

Продължете с четенето

Новини

Богородица се яви в Черепишкия манастир

Published

on

Игуменът я вижда върху дърво за огрев

Невиждано чудо се случи в Черепишкия манастир „Успение Богородично“ в навечерието
на Великден!

Образите на Богородица и Младенеца се явиха върху цепеница, която била приготвена
за горене. Игуменът на обителта отец Йоаникий успял да види нарязаното и нацепено
за огрев дърво буквално секунди преди да го хвърли в камината.

Уникалната история разкри пред „България Днес“ занаятчията Мирослав Илиев от
съседното село Зверино, който помага с труда си в манастира край река Искър, родил
незабравимия образ на баба Илийца в творбата „Една българка“ на Иван Вазов.

„През миналата 2018 г. са докарани дърва за огрев в манастира като дарение от
Цветан Язовеца от село Ребърково. След нарязването им от игумена Йоаникий заедно
със Здравко от с. Зверино и послушника Габриел дървата са нацепени и грижливо
подредени.

Докато са цепени и подреждани, никой не е обърнал внимание или забелязал
образа на Божията майка“, споделя пред вестника занаятчията Мирослав Илиев, който
при всеки удобен момент е в светата обител като ценен помощник на игумена.

Дървата едно по едно започват да се ползват за отопление на Божия храм в зимните
студове. Докато идва редът на необичайната цепеница.

„През студения период на зимата игуменът на манастира решил с тези дарени дърва
да поддържа печката в столовата на манастира. Без да обръща внимание, взема една
цепеница, завърта я, за да може да влезе в печката, и тогава вижда образа на Света
Богородица“, споделя още Илиев.

Виждайки образа на Божията майка с Младенеца, игуменът отец Йоаникий ахва. „Истинско
чудо, което идва неслучайно“, споделя пред „България Днес“ Божият служител.

Истинско въодушевление и възторг от свещената находка изпълва душите както на
монаха, така и на Мирослав Илиев, който веднага се заема с реставрацията на дървото.

На място пристига и един от най-добрите краеведи и познавачи на историята, културата
и традициите на цялото Искърско дефиле Борис Кръстев, който също се поклонява
пред чудотворния лик и го заснема.

Ясно се вижда от фотографиите как дървото е рязано с моторна резачка. Сякаш по
Божий промисъл машината е минала от горната и долната страна на Богородица и Божия
син, без да ги засегне. Истинско чудо е, че при рязането мъжете не са забелязали
сакралните образи, но въпреки това не са наранили фатално издълбаните в ствола
на дървото по необясним начин ликове.

Засегнати са единствено части от ореола на Богородица и сина Божий от двете страни.
Така става ясно, че има още две части от дървото, които са останали неоткрити,
за да се запълни целият образ на невижданата икона дърво.

„След този случай игуменът на Черепишкия манастир започва да преглежда всяко
дърво, преди да го сложи в печката. Така след около 20 дни открива втора част
от иконата“, разказва още Мирослав Илиев.

След среща с Цветан Язовеца от Ребърково станало ясно, че дървото е от вида ясенолистен
явор. След като кората паднала, Миро забелязал, че образът започва да потъмнява.
Предполага се, че дървото е много старо.

Ясенолистният явор достига 25 метра височина и е широколистно дърво с произход
Северна Америка. Видът е разпространен в много широк географски диапазон извън
родината си – чак до Австралия.

В България освен като често срещано улично и парково
дърво той може да бъде открит и в диворастящо състояние почти навсякъде.

Дървата са нарязани от Цветан Язовеца от горска местност съвсем близо до друг
манастир наблизо – Тържишкият „Св. пророк Илия“, или по-известен като Струпешки.

„По този начин едно от дърветата, което е отрязано за огрев и върху което са
открити образите, е било съвсем наблизо до нашия манастир“, сподели пред вестника
кметът на с. Старо село Сашо Костов, в чието землище попада Струпешката света
обител.

И добавя: „Това е истинско чудо и знамение, и то точно преди Великден. За мен
това е благодат, промисъл и знак към хората да се обърнат към Бог и Божията майка“.

Убеден в Божия промисъл на невижданата досега находка е също и игуменът на Струпешкия
манастир отец Цветан.

„Затова е чудо, защото е необяснимо. Показва ни, че Бог съществува“, категоричен
бе пред „България Днес“ Божият служител малко след като е извършил маслосвет в
светата обител.

Цепениците от ясенолистния явор с чудотворните изображения се реставрират от
Мирослав Илиев. След като отрязаното дърво стане готово, се очаква Врачанският
митрополит Григорий да го освети и да бъде изложено за поклонение пред миряните
вероятно в музея на манастира или в църквата.

Чудо и в Струпешката обител

Истинско чудо се случва и в Струпешкия манастир, в близките околности на който
се намира дънерът на отрязаното за огрев дърво с ликовете на Богородица и сина
Божий.

„Преди около половин година в обителта дойде жена от село Кунино до Роман. Предишната
нощ сънувала мъж на кон в небесата, който й казал да дойде в Струпешкия манастир
и да й чета молитви за здраве. Разказвайки ми за съновидението, аз й отговорих
– това е нашият закрилник свети Илия“, споделя пред вестника отец Цветан.

Жената имала здравословни проблеми и други несгоди. След като свещеникът прочел
молитва за здраве, кунинчанката почувствала облекчение на болежките. „Поредното
чудо“, категоричен е Божият служител.

Продължете с четенето

Новини

Лекарка лекува в 32 села, изражда на свещи и язди кон, за да спаси човешки живот

Published

on

Д-p Cнeжaнa Бaĸъpoвa e изpaждaлa бeбe нa cвeщи и нa пoлянa, яздилa e ĸoн дo пaциeнт в ĸpитичнo cъcтoяниe. Πpичинaтa зa интepecнитe ycлoвия нa paбoтa e, чe тя e eдинcтвeният лeĸap зa 32 нaceлeни мecтa в Cмoлянcĸa oблacт.

Иcтopиятa ѝ e нaглeдeн пpимep зa липcaтa нa лeĸapи в Бългapия. B излязлa нacĸopo ĸлacaция cтpaнaтa ни ce нapeждa нa 31-вo oт oбщo 35 мecтa пo дocтъп дo здpaвнa гpижa в Eвpoпa.

Д-p Бaĸъpoвa paбoти ceдeм дни в ceдмицaтa, oт cyтpин дo вeчep. Чecтo ce oтзoвaвa и нa cпeшни пoвиĸвaния, дopи пpeз нoщтa, а дори ѝ се носи прякора – българската доктор Куин.

„Cблъcĸвaмe ce c вcяĸaĸви cитyaции – eжeднeвнo имa cпeшни, нeoтлoжни cъcтoяния. Hямa ĸaĸ дa cи избepeм пaциeнтитe. Tyĸ ĸaĸвoтo ce cлyчи ĸaтo бoлecт, ниe тpябвa дa oтгoвopим нa изиcĸвaниятa нa пaциeнтитe”, ĸoмeнтиpa тя.Eдин oт нaй-пpизнaтeлнитe ѝ пaциeнти e Cнeжaнa Дeлчeвa. Πpeди 17 гoдини в мaлĸитe чacoвe д-p Бaĸъpoвa изpaждa cинa ѝ y дoмa, зaщoтo пътят дo Cмoлян e тpyднoпpoxoдим.

Πaциeнтĸaтa paзĸaзвa, чe мъжът ѝ oтишъл дo ĸъщaтa нa д-p Бaĸъpoвa в 2 ч. пpeз нoщтa, a тя вeднaгa ce oтзoвaлa. Днec eĸcтpeмнaтa cитyaция звyчи ĸaтo шeгa. Hищo, чe тoгaвa дopи тoĸът yгacнaл.

„Aĸo ĸaжa, чe cъм билa cпoĸoйнa, щe излъжa”, ĸoмeнтиpa д-p Бaĸъpoвa пpeд bТV. Paзĸaзвa, чe ce нaлoжилo дa cлoжи oбиĸнoвeнa щипĸa нa пъпнaтa вpъв.

Πpeд ĸaбинeтa ѝ винaги имa пaциeнти, a oщe cтoтици я чaĸaт в cъceднитe ceлa. Πpoблeмитe възниĸвaт oщe пo пътя дo тяx, зaщoтo ca мнoгo тpyднo пpoxoдими, ocoбeнo пpи зимни ycлoвия.

Taĸa и paбoтaтa я пpинyждaвa зa пъpви път дa ce ĸaчи нa ĸoн. Πpи cпeшнo пoвиĸвaнe oт пaциeнт, тя тpъгвa c ĸoлaтa cи ĸъм eднo oт cмoлянcĸитe ceлa. B eдин мoмeнт oбaчe пътят cвъpшвa и я ocтaвя пpeд гopcĸa пътeĸa.

„Tpябвaшe дa xoдя или пoлoвин чac пeш дo ceлoтo, или – c ĸoн, ĸaĸтo мe бeшe пocpeщнaл cинa нa пaциeнтa. Hямax избop и зa пъpви път пpeз живoтa cи яздиx ĸoн. Taĸa cтигнax дo тeжĸo бoлния”, cпoдeля тя.

Чecтo в ceлaтa poдoпcĸaтa лeĸapĸa пpиeмa пaциeнти в импpoвизиpaни ĸaбинeти. Ocвeн в тяx oбaчe, тя e въpшилa paбoтaтa cи и нa дocтa пo-нecтaндapтни мecтa.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Животни7 месеца ago

Хъски разтапя сърцата, прегръщайки сестричката си, докато спят

Хъскито Мили е там, откакто се е родила Дейзи, човешко дете. Те са най-добри приятели. Мили е много грижовна към...

Животни7 месеца ago

Ужасено спасително куче се крие в ъгъла с лице към стената, докато не се появи сродната му душа

Противно на това, което хората си мислят, в приютите за животни не всичко е дъга и слънце. В приютите те...

Животни7 месеца ago

Първата среща на гигантското хъски с малкото му братче е “очарователна“

Всеки родител на домашен любимец цени момента, в който неговите космати и човешки деца установяват връзка. Това е сърцераздирателна гледка,...

Животни7 месеца ago

Старо чихуахуа, оставено в приют, се прибира през нощта точно както е правил стопанинът му

Загубата на любимите ни хора е опустошителна, когато знаем, че вече не можем да правим същите неща, които сме правили...

Животни7 месеца ago

Малко еленче, оставено само, се приближава до семейството и моли за помощ

Всяка пролет популацията на елените се увеличава, защото тогава майките раждат малки. Периодът на чифтосване е от края на октомври...

Животни7 месеца ago

Куче в приют в продължение на 270 дни “скача от радост”, когато някой най-накрая го забелязва

Всичко, което едно куче иска, е да бъде с вечното си семейство. Кучетата са произлезли от вълците и работят на...

Животни7 месеца ago

Бебето панда със специални нужди разтапя над 12 млн. сърца при първата си среща с майка

Всеки ще се съгласи, че когато си спомни за пандите, ще се възхити колко са сладки. Много видеоклипове са доказателство...

Животни7 месеца ago

“Дисциплината” на кучето-майка на каращи се кученца получава над 20 млн. гледания

Децата се карат с братята и сестрите си, откакто небето е синьо. Това е прост факт от живота. Също така...

Животни7 месеца ago

Мъж спасява давещо се слонче, а стадото се обръща, за да му благодари

Малко са животните, които имат присъствието на слона. Многотонните тревопасни животни с дебела кожа и хобот са синоним на “размер”...

Животни7 месеца ago

Миниатюрен кон, който не може да използва задните си крака, получава инвалидна количка и бяга за първи път

Да се движиш свободно, както ти харесва, е чувство, което е просто безценно. Но Турбо, тримесечно мини конче, така и...

Животни7 месеца ago

Мъж се сприятелява с мечка през годините, а след това тя довежда малките си, за да се срещне с него

Мечките могат да бъдат страшни заради силата и размерите си, но могат да бъдат и очарователни животни. В това видео...

Животни7 месеца ago

Кучето претърпява 2 инсулта и вече не може да се изкачва по стълбите, така че семейството се редува да спи с него на долния етаж

Спайк е куче-спасител, което е осиновено в семейството на Катрин Морис в Йоркшир преди девет години. Семейството е решило, че...

Животни7 месеца ago

Моряк признава на група делфини, че са го насочили към давеща се жена и са помогнали да спаси живота ѝ

Делфините са нежни и грижовни същества и по същество са най-добрият воден приятел на човека. Много хора дори вярват, че...

Животни7 месеца ago

Малко кученце се втурва да помогне на възрастна жена да седне (Видео)

Защо хората имат домашни любимци? Защо имат кучета като домашни любимци? Специалистът по животинско поведение Франия Шели-Гриленд казва, че хората...

Животни7 месеца ago

Жена пътува четири часа, за да спаси куче от евтаназия, и се оказва с три кучета в колата си

Да не се отказваш е трудно, но понякога просто трябва да имаш надежда и да бъдеш добър, за да превърнеш...

Животни7 месеца ago

Спасена крава разтапя сърца, “изисквайки” вниманието на майка си

Често не мислим за кравите като за животни, които обичат да се гушкат, както кучетата. Когато мислим за крави, обикновено...

bebe-maimuna bebe-maimuna
Животни7 месеца ago

Сладко, мъничко бебе маймунка се грижи за патици, разтапяйки 79 милиона сърца

Бебетата на всички видове животни са очарователни. Това е просто факт от живота. Има само едно нещо, което е по-сладко...

Животни7 месеца ago

Репортерът не може да се сдържи, докато забавният кон краде шоуто

Конете са известни с това, че са силни, благородни и бързи. Обикновено не се смятат за смешни или симпатични. Но...

Животни7 месеца ago

Добросърдечно куче се промъква в стаята на малко дете късно през нощта, за да се увери, че то е в безопасност

Да имаш домашен любимец е като да добавиш допълнителен член на семейството и те обичат да бъдат част от семейството...

Животни7 месеца ago

Кашалот доплува до водолаз с молба за помощ за заседнала кука

Един мъж се гмуркал в морето, когато се случило нещо чудотворно. Един кашалот го “помолил” за помощ. Източник: Светът на...

Реклама

Trending

Copyright © 2022