Холивудски актьор се влюби безумно в русенката Деяна! Вдигат най-голямата сватба в историята на България с над 25000 човека (ВИДЕО)

Холивудският актьор Бен Крос, който избра България за своя втора родина и живее у нас от 2002 г.

насам, е решил да се задоми за българка, пише Флагман.бг.

Все още са дълбко пазена тайна датата и мястото, на което  живата легенда ще се врече във вечна вярност на своята дългогодишна изгора  – русенката Деяна Бонева, но всички са категорични, че това ще е Сватбата на 2018 г. Със сигурност това ще е най-голямото бракосъчетание под открито небе при спазването на всички български обичаи – в присъстието на поне 20 хиляди гости в народни носии. Това ще стане на 18 август, събота, край Жеравна – в кулминацията на 11-тото издание на фестивала на фолклорната носия.

Очаква се англичанинът  да пристигне с калпака и с цървулите на Ян Андерсон – покойният съпруг на Елена Андерсон, които  му бяха завещани от вдовицата през 2016 година на Жеравна с пожелание да следва благородните му стъпки на наша земя.

В заснето  от родолюбивата телевизия Inlife.bg видео от този сакрален момент, Крос казва следното: „Да влезеш в обувките на друг човек и да извървиш пътя му е голяма отговорност… надявам се това да е весело събитие”.

Две години  по-късно този изключителен по дух, талант и доброта чужденец ще направи същото, което направи холандецът Ян Андерсон – ще се ожени за българка и ще продължи да възхвалява родината ни като своя, чувствайки се горд не само в ролята на легендарния журналист от ирландси произход Джеймс Баучер в спектакъла „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе”, но и наяве.

Елена Андерсон загуби своя съпруг – първият основен спомоществовател на ансамбъл „Българе” преди три години, но неговият завет да се съхрани и популяризира магията на бъларския фолклор остана жив. Елена е сестра на ръководителя- идеолог на „Българе” Христо Димитров.  Ще публикуваме  след малко интервю с г-жа Андерсон по темата „Колко сме българи и и дали наистина обичаме родината”.

Очаква се на 17,18 и 19 август т.г. в Жеравна да пристигнат още повече радетели на българското, отколкото на миналогодишното юбилейно издание, когато бяха отчетени около 20 хиляди души.

Бен Крос идва в София за първи път през 2000 г., за да снима филм с Жан-Клод ван Дам. По това време той живее във Виена. Само няколко месеца след първия му престой  у нас, се налага да се върне заради роля в сериал по римска сага, заради която пребивава още няколко месеца. Влюбва се в България и купува апартамент в столицата, където остава постоянно от 2005 г. насам. По същото време среща и Деяна, с която са неразделни.

error: Content is protected !!