Свържете се с нас

Новини

Траур. Трагедия почерни семейството на Румен Радев. Тежко погребение на върха

Published

on

Преди по-малко от месец е починал първият свекър на Десислава Радева – Страхил Свиленски, научи „Ретро“. Той е баща на депутата Георги Свиленски, за когото президентшата навремето е била омъжена и с когото имат общ син, кръстен на дядо си Страхил.

Свиленски-старши, който бе известен полковник от запаса, издъхнал на 79-годишна възраст в София. Той е роден на 23 януари 1943 г. в гр. Пелово, Плевенска област. Завършва 87-и випуск на ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново през 1965 г. Офицерската му служба започва във военното поделение в Девин и преминава през ССВУ в Горна Оряховица, Военното училище във Велико Търново, уволнява се като заместник-командващ на Първа армия в София.
„Отиде си един достоен офицер, който нямаше врагове. Много са онези, които помнят отзивчивостта му и готовността да помогне на всеки. Неговите съвипускници, колеги и приятели изразяват своите искрени съболезнования към семейството и близките му“, пишат приятелите му от армията.

Погребението на полк. Свиленски е било на 3 май в Ритуалната зала на Централните софийски гробища. Колеги на бащата на депутата от БСП Георги Свиленски не споделят дали първата дама Десислава Радева е присъствала лично. Буквално дни преди това тя се прибра от визитата си в Испания, на която придружаваше държавния глава. След развода с Георги Свиленски двамата запазват уважението помежду си, но общуват единствено заради общия им син, който завърши преди 2 години университета „Маунт Мърси“ в щата Айова в Америка, където взе бакалавърска диплома в специалност „Бизнес администрация“. Десислава не контактувала с роднините на бившия си мъж активно, но пък и двамата с Георги Свиленски се грижели еднакво за своя общ наследник, преди той да поеме сам пътя си в живота.

Депутатът от БСП се залюбва с Деси, когато тя е студентка в УНСС, и бързо представя кандидат-снахата на родителите си, които им спретват скромна сватба. Още преди бъдещата първа дама да завърши висшето си, през 1997 г. на бял свят се появява техният син с Георги, който тя кръщава на своя свекър. Двамата обаче се развеждат, когато Страхил-младши е още в ранна детска възраст заради несходство в характерите.
През 2020 г. почина и вторият свекър на Десислава – бащата на президента Румен Радев. Георги Радев издъхна на 83-годишна възраст във ВМА, където той бе приет за лечение по спешност месец по-рано, но специалистите не можаха да го спасят.

Продължете с четенето

Новини

Софиянец застреля закоравял рецидивист, посегнал на дъщеря му

Published

on

Мъж, по когото е стреляно в София, е настанен във ВМА с опасност за живота.

Инцидентът е станал в столичния квартал „Зона Б-5“. Пострадалият наскоро е бил освободен от затвора.

Той има 17 криминални регистрации в полицията за различни престъпления.

По информация на БНР е бил прострелян от бащата на момиче, което е притеснявал в последните дни.

Стрелецът е задържан. Установено е оръжието на престъплението – газов пистолет. Тъй като изстрелът е бил направен отблизо, нараняванията на пострадалия са значителни.

Продължете с четенето

Новини

Черен петък! Голяма трагедия на плажа в Поморие преди минути

Published

on

67-годишен английски турист се е удавил край Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

Според полученото съобщение в Районното, на плажа в местността „Косата“ край Поморие, е открито тяло на удавен мъж.

Установено е, че това е 67-годишен английски турист, отседнал в апартамент за гости в Поморие на 6 юли, напуснал преди 12.00 ч. на 12 юли.

Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ в болницата в Бургас.

Продължете с четенето

Новини

Нечувано зло! Биха и изтезаваха сина на легендарен български актьор

Published

on

Синът на легендарния актьор Андрей Чапразов – Михаил, е държан в плен в семейството на китайската си съпруга, измъчван и бит и не може да се завърне в България. За драмата му разказа преди дни във фейсбук известната писателка и сценаристка Милена Фучеджиева и помоли за незабавна помощ от името на Михаил.

Тя обясни, че той се свързал с нея чрез фейсбук и я помолил за съдействие, за да бъде освободен от плен и да получи възможност да се завърне в родината си.
Михаил Чапразов е учител, женен е за китайка, има две деца и от дълги години работи в Китай. Неговият баща Андрей Чапразов бе един от най-талантливите български актьори и звезда на Народния театър с множество емблематични роли в театъра и в киното.

Ето какво написа Фучеджиева за драмата на Михаил миналия петък:
„Приятели и врагове във фейсбук, сблъсках се със странен и трагичен казус, който може би може да бъде разрешен с групова помощ, затова се обръщам към всички. Моят познат Михаил Чапразов, син на големия актьор от Народния театър Андрей Чапразов, ми пише трагични съобщения от Китай. Срещала съм го веднъж заедно с жена му и детето му. Сега май вече има две деца. Симпатичен, леко странен човек. Беше много горд със семейството си, явно обичаше съпругата си и детето си. После от фейса научих, че е заминал с нея за Китай. Вчера Михаил се свърза с мен по Месинджър с молба за помощ. Намира се в Китай, в планинска провинция, не знае китайски и е заключен в дома на родителите на съпругата си. Твърди, че го бият и унижават ежедневно, включително и съпругата му, която иска да го вкара в психиатрия. На ръба на силите си е, живее в ужас от следващия бой, заключен, не знае езика, всички средства е предал на съпругата си, която го бие също, има купен самолетен билет за България, но тя не го пуска, защото трябвало нещо да се доплаща, а и той не знае как да стигне до какъвто и да било транспорт. Ситауцията му е, меко казано, ужасяваща. Посолството категорично е отказало да се намеси, тъй като става дума за лични отношения. Въпросът ми тук е има ли хуманитарни организации, които работят с подобни проблеми в Китай? Страшното е, че той се страхува от съпругата си ако тя разбере за комуникацията му с хора от България. Абсолютно не знам как да му помогна, а човекът е в отчаяна, застрашаваща живота му ситуация. Знам, че е писал и на други тук, но досега никой не е поискал тук да направим един брейнсторминг и да видим как можем да помогнем на сънародника ни. Баща му беше великолепен, красив мъж, който дълги години игра на сцената на Народния театър. Михаил явно няма достъп до фейсбук, така че тук можем свободно да обсъдим дали изобщо нещо може да се направи за него, при положение че това е някаква кошмарна битова ситуация в комунистически Китай. Мисля, че единствено хуманитарна организация би могла да се опита да му помогне. Той ми изпрати адрес на английски, каза, че жена му ще го убие ако разбере. Проблемът е, че не знам доколко този адрес върши работа… Най-лесното е да съберем пари, но какво да правим с тези пари?! Помощ! От името на Михаил Чапразов. Сам-самичък българин във враждебна, насилствена среда. Сърцето ми се къса“.

Историята обаче се оказва по-сложна. Фучеджиева успява да се свърже с българското консулство в Пекин, откъдето отговарят, че са запознати със случая на Михаил, поддържат непрекъснат контакт с него. През миналия ноември дори му осигуряват билет до България, а той отказва да се прибере в родината под претекст, че отношенията със съпругата му са се нормализирали и той желае да остане в Китай.

По-късно под публикацията на писателката се включиха с коментари и други хора, които вече са запознати със случая на Михаил. Жена, на име Натали Теодор, живееща в Испания, обясни, че синът на Чапразов отдавна представял тази история пред различни свои познати. „Простете, може би е време да се намеся! Тези „разговори“, които водите с Мишо, аз ги имам вече 5 г. с него, откакто се върна в Китай! Намерихме и посолството, решихме да отиде в манастир тук, мислихме да отиде в някое село…Търсих варианти – хиляди! Искам Бг, не искам Бг… Изпратиха му се за пари за самолетен билет! Просто той не е добре от малък. Израснал е пред очите ми – бяхме съседи с Мария и Андрей Чапразови. Мария беше моя близка приятелка! В последно време е непоносим с „атаките“ си – зле е, бият го и т. н. Ако не се лъжа, „пострада“ и съпругата на Руси Чанев… и много други. От мен се искаше да отида в Китай и да го доведа в Испания. Това трябваше да споделя с вас. Във връзка с тази публикация ми се обаждат… В същото време се радвам, че има хора като вас, които са готови да вдигнат два континента, за да помогнат. Поздравявам Ви! А иначе някои сме изминали този път няколко пъти… Бъдете здрава!“, пише Натали.

Михаил Чапразов е единственият син на великия актьор Андрей Чапразов. Той живее от няколко години в Китай – провинция Шандонг, в град Циндао и работи като детски учител. Женен е за китайка и има две деца – 8-годишния Андрей, който носи името на дядо си, и Мария, на 2 години. Не е ясно какви са точно отношенията със съпругата му и дали наистина е измъчван от нея и роднините ѝ, или Михаил има психични проблеми.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

Новини1 месец ago

Софиянец застреля закоравял рецидивист, посегнал на дъщеря му

Мъж, по когото е стреляно в София, е настанен във ВМА с опасност за живота. Инцидентът е станал в столичния...

Новини1 месец ago

Черен петък! Голяма трагедия на плажа в Поморие преди минути

67-годишен английски турист се е удавил край Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас. Според полученото съобщение в...

Новини1 месец ago

Нечувано зло! Биха и изтезаваха сина на легендарен български актьор

Синът на легендарния актьор Андрей Чапразов – Михаил, е държан в плен в семейството на китайската си съпруга, измъчван и...

Новини1 месец ago

Любо Нейков влиза в „Ергенът“

Вълненията кой ще бъде следващият ерген на България не спират да тресат зрителите на скандалното риалити шоу след финала на...

Новини2 месеца ago

Бойко Борисов става премиер. Петков бяга от страната, а Лена Бориславова влиза в ролята на Мата Хари на Борисов

Бойко Борисов става премиер. Петков бяга от страната, а Лена Бориславова влиза в ролята на Мата Хари на Борисов. Сценарият...

Новини2 месеца ago

Светът спря, изтече секретен гриф: Ето кои държави са новите цели на Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин каза, че Русия ще си направи изводите, ако в Киев бъдат доставени ракети с голям обсег,...

Новини3 месеца ago

Наша топ-астроложка направи хороскоп на Кирил Петков и онемя от това, което го чака

Лунно затъмнение в комбинация с ретрограден Меркурий клатят сериозно кабинета. Това коментира астроложката Марги Паскалева, специално за Телеграф. В понеделник в 07,14...

Новини3 месеца ago

Извънредно! Масов бой в Народното събрание ВИДЕО

Бой в пленарна зала. Представители на „Възраждане“ и „Продължаваме промяната“ си спретнаха кютек. Причината е спор за Закона за досиетата. ...

Новини3 месеца ago

Как ще реагират русофилите, ако Путин нахлуе в България? Ще го посрещнат с хляб и сол ли?

Коментар на Веселин Стойнев за “Дойче Веле”. Стефан Янев си тръгва. Но русофили в България има колкото щеш. Ако Путин...

Новини3 месеца ago

Този път брадвата дойде от Домусчиев, премиерът Петков не може да повярва какво го сполетя, народът по улиците

Работодателските организации подготвят протест в края на юни заради неизпълнените от правителството ангажименти в енергийната сфера. Определени са две дати...

Новини3 месеца ago

Да си го кажем в очите: Ето как управляващите искат ни превърнат в страна от доносници за 2 лева!

Парични бонуси за хора, подали сигнали за данъчни нарушения, обмислят управляващите. Ако някой подаде сигнал за укрити данъци и те...

Новини3 месеца ago

Историческо! Турция смени името си! Няма да повярвате как ще наричаме съседката си, дръжте се!

Турция ще подаде официално искане до Организацията на обединените нации и други международни организации за промяна на начина, по който...

Новини3 месеца ago

Шаман от Мурманск предрече нова могъща империя с участието на България

България ще стане в скоро време част от изключително могъща империя. Това предсказание направи шаманът Елвил, който живее в най-северната...

Новини3 месеца ago

Ето къде е скрил най-близките си Путин след началото на войната

Владимир Путин е евакуирал членовете на семейството си в бункер в Сибир. Това твърди руският политолог и историк Валери Соловей. По...

Новини3 месеца ago

Като в апокалиптичен филм! Бедствие край София. Невиждан потоп заля града

Повече от час над Перник се излива пороен дъжд, улиците заприличаха на плавателни канали, външноградската магистрала при автогарата също бе...

Новини3 месеца ago

ИЗВЪНРЕДНО: Правителствените линии пламнаха! Жестоко меле на 153 км на АМ Тракия, този път не са случайни

Инцидент с автомобил на посолството на САЩ е станал на автомагистрала „Тракия“ в района на град Раковски. По данни на...

Новини3 месеца ago

Размаза ги. Бойко Борисов нанесе брутален шамар на българското правителство

„Когато не можеш да свършиш работа, се оправдаваш с войната. Те имаха да свършат една работа с бежанците и не...

Новини3 месеца ago

Асфалтът се изрови. Токът в града спря. Хората плачат. Потоп удави Перник

Истински потоп удави Перник във вторник привечер. Реки се изляха по пътните артерии вследствие на проливния дъжд и предизвикаха образуването...

Без категория3 месеца ago

Абсурдът, наречен казарма и защо не трябва да се връща

Днешните младежи не са застрашени от онзи глупав абсурд, наречен казарма, но периодично рaзни чичковци и дядовци, предимно с лява...

Новини3 месеца ago

Над Садово 20 минути се образува черен облак, хората изтръпнаха. Отприщи се ад, нищо не остана здраво

Градушка с големината на орех падна в Садово, съобщава bTV. За 15 минути всичко e побеляло, а реколтата е унищожена. По предварителна...

Реклама

Trending

Copyright © 2022